Papa Francisc a sosit în Ecuador, prima etapă a turneului său în America de Sud

| 06 iul, 10:39

Papa Francisc a sosit duminică în Ecuador, prima etapă a turneului său de de opt zile pe continentul său natal, America de Sud, care va continua cu vizite în Bolivia și Paraguay, informează agenția DPA.

El a coborât din avion, la Quito, și s-a îmbrățișat cu președintele ecuadorian Rafael Correa, a salutat copiii care purtau costume tradiționale andine și a ascultat o orchestră și un cor formate din tineri.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a permis să mă întorc în America Latina", a spus Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani.

Papa a mai vizitat de pe acest continent Brazilia, în anul 2013, dar aceasta este prima sa vizită ca Suveran Pontif într-o țară vorbitoare de limbă spaniolă din America de Sud.

La coborârea din avion a oaspetelui, președintele Correa a declarat că Papa Francisc este "un uriaș din punct de vedere moral, deopotrivă pentru credincioși și necredincioși".

Correa a subliniat similitudinile dintre propriile sale principii de stânga și cele ale Papei însuși, exprimate în recenta enciclică a Pontifului.

"Ordinea mondială nu este doar nedreaptă, este imorală", a spus Correa.

Vizibil obosit după un zbor de 13 de ore de la Roma la Quito, Papa Francisc a aprobat încercarea lui Correa pentru a găsi un numitor comun.

"M-ați citat prea mult, vă mulțumesc", a răspuns Papa Francisc. "Fie să obțineți ce vă doriți pentru binele poporului dumneavoastră", a continuat Suveranul Pontif.

Papa se va deplasa luni la Guayaquil, pe coasta Pacificului, pentru o mesă în aer liber. O altă mesă a fost planificată pentru marți la Quito.

"Mi-am început vizita plin de entuziasm și speranță pentru zilele care stau înaintea noastră", a spus Papa Francisc citat de DPA.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ