Papa Francisc: Este nevoie de un sistem de justiție global, bazat pe drepturile omului

| 08 iul, 22:15

Papa Francisc a susținut în cadrul unui discurs că este nevoie de un altfel de sistem de justiție, unul care să fie bazat pe dreptatea globală, pe respectarea drepturilor omului și pe grija față de mediu, fără a se pune în prim-plan profitul economic.

”Bunurile Pământului sunt menite pentru toţi şi oricât de multe are un om, deţine o ipotecă socială“, a spus Suveranul Pontiv in biserica San Francisco din capitala ecuadoriană Quito.

El a insistat din nou asupra problemelor de mediu și a susținut că acestuia trebuie să i se acorde o mai mare atenție, notează B1TV.

Papa se află într-o vizită în America de Sud. La finalul săptămânii, el va vizita Bolivia și Paraguay. Ambele state au vaste resurse naturale, dar există probleme precum poluarea, despăduririle și sărăcia.

„Forarea după resursele naturale, care sunt atât de abundente în Ecuador, nu trebuie decisă de beneficiile pe termen scurt“, a spus Papa Francisc marți seară, potrivit CNN.

Tag-uri: Papa Francisc
loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ