Papa Francisc își începe turneul sud-american

| 05 iul, 14:13

Papa Francisc părăsește duminică Roma pentru un prim turneu în America Latină, o revenire acasă pe continentul unde va transmite mesaje pentru ajutarea populației sărace și pentru protejarea mediului, conform Reuters.

Turneul său sud-american va cuprinde vizite în Ecuador, Bolivia și Paraguay, trei dintre cele mai sărace țări din America Latină. Acestea vor fi primele vizite desfășurate de Suveranul Pontif după enciclica 'Laudato Si' în care a subliniat necesitatea protejării mediului.

Papa Francisc va ajunge în capitala ecuadoriană Quito după un zbor de 13 ore de la Roma. Sâmbătă noaptea Suveranul Pontif s-a rugat în bazilica Santa Maria Maggiore pentru succesul acestui turneu.

Papa Francisc a vizitat Brazilia în 2013 și se va întoarce în țara sa natală, Argentina, în cursul anului viitor.

Ecuadorul, prima destinație a turneului său, este afectată de câteva săptămâni de valuri de proteste antiguvernamentale. Protestatarii contestă creșterile de taxe și modul autocrat de guvernare.

Cu ocazia vizitei Papei Francisc în Ecuador, aproximativ 1 milion de oameni sunt așteptați să sosească la Quito și la Guayaquil, unde Suveranul Pontif va susține slujbe în aer liber.

După ce-și va încheia vizita în Ecuador, Papa va călători în Bolivia, unde este așteptat să susțină drepturile indigenilor. Tot în Bolivia el va vizita și închisoarea Palmasola, un centru de detenție notoriu pentru violențe dar și pentru faptul că a devenit practic un "stat în stat" cu propriile legi și regulamente.

Ultima țară ce va fi vizitată de Papă în carul acestui turneu este Paraguayul, țară grav afectată de contrabandă și de finanțări ilicite. Paraguayul se află pe locul doi, după Venezuela, în clasamentul celor mai corupte țări din America de Sud, conform organizației Transparency International.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ