Papa Francisc: Oamenii fug de angajamente definitive

| 04 mai, 2013

Papa Francisc a avertizat, azi, că în societatea actuală fiinţa umană este o victimă a unei tendinţe care o face să fugă de hotărârile definitive, de angajamentele eterne şi se lasă sedusă de ceea ce este efemer, ca şi când ar dori să rămână toată viaţa la vârsta adolescenţei.

”Nu trebuie să ne fie frică de angajamentele definitive, care implică şi afectează întreaga noastră viaţă. Numai în acest fel viaţa noastră va fi rodnică”, a afirmat suveranul pontif în meditaţia sa de la Bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma.

El a menționat că unul dintre cele trei elemente de bază prin care o mamă îşi ajută copiii este acela de a-i învăţa să ia decizii în deplină libertate, ceea ce nu înseamnă însă că ei pot să facă mereu ceea ce doresc sau să se lase dominaţi de pasiuni ori să urmeze moda vremii.

”Educaţia sau sănătatea nu se câştigă evitând problemele, ca şi când viaţa ar fi o cursă fără obstacole. Mama îşi ajută copiii să privească problemele vieţii cu realism şi să nu se lase dominaţi de ele, ci să le înfrunte cu perseverenţă, să nu fie slabi, să ştie cum să le depăşească, totul într-un echilibru sănătos”, pentru că, a concluzionat Papa Francisc, ”o viaţă fără provocări nu există”.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ