Papa Francisc uimeşte din nou cu afirmaţiile sale: Teoria Big Bang este corectă. Dumnezeu nu este un magician

| 28 oct, 2014

Papa Francisc a afirmat, luni, că teoria științifică a Big Bang-ului nu se află în contradicție cu creaționismul.

„Big Bang-ul, despre care se spune că ar sta la originea lumii, nu contrazice intervenția creatorului divin, ci o arată ca necesară”, a declarat Suveranul Pontif, potrivit The Independent.

Mai mult, Papa a vrut să împace și Evoluționismul cu Creaționismul. „Noțiunea de evoluție în natură nu este incompatibilă cu noțiunea de creație, căci evoluția presupune creația ființelor care evoluează”, a punctat Papa.

Pentru ocupantul Sfântului Scaun, Dumnezeu nu este „un fel de magician”, iar originea lumii nu este opera haosului care a acționat asupra lui însuși. De aceea, savantul creștin trebuie întotdeauna să-și pună întrebări asupra viitorului omenirii și al Pământului și să lucreze pentru a preveni riscurile la adresa mediului natural și uman.

„Când acțiunea Omului distruge Creația, Omul ia locul Creatorului, iar acesta este un păcat grav la adresa lui Dumnezeu”, a explicat Suveranul Pontif, care pregătește o enciclică privind ecologia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ