Parcă Iohannis nu voia religia în campanie

| 20 oct, 2014

Cel mai probabil scenariu este acela că liderul PNL Klaus Iohannis a încercat un exercițiu de poziționare care să îi permită să pară că este mai apropiat din punct de vedere religios de marea masă a votanților.

Klaus Iohannis nu este nici pe departe un comunicator public capabil să își susțină campania prezidențială în care fiecare declarație intră instantaneu în mașina de tocat a opiniei publice și în atenția electorilor. Indiferent de scandalurile în care este implicat, și din care reamintim doar despre cele șase case pe care le deține și despre procesul pentru imcompatibilitate aflat pe rolul ICCJ, pe măsură ce discută despre ele, Ioahannis nu face altceva decât să își complice situația.

Un exemplu în acest sens este și prestația liderului ACL de la emisiunea „Kilometrul 0” difuzată de Digi 24 la care a participat vinerea trecută și în care fost obligat să dea Testul de Sinceritate specific programului. Răspunsurile date de Iohannis au fost scurte, chiar dacă anumite întrebări cereau clarificări mai largi, ambiguue și, de cele mai multe ori, vagi. Exercițiul a început cu o întrebare legată de cartea care l-a marcat pe liderul PNL, răspunsul acestuia fiind Biblia și atunci când a fost interogat despre credința sa în Dumenzeu, el a răspuns afirmativ. Apoi, moderatoarea a vrut să afle dacă Iohannis este un „luteran asumat”, replica candidatului ACL fiind aceea că el este „creștin asumat”.

Acest răspuns este important, mai ales dacă avem în vedere că religia a fost deja transformată de mass-media de dreapta într-o temă de campanie, deși oficial poziția lui Iohannis a fost că el nu dorește ca acest subiect să facă parte din lupta electorală. Admițând că liderul ACL este mândru de confesiunea sa și că nu dorește să introducă dimensiunea religioasă în lupta electorală, devine interesant de ce a ales să dea aceste răspunsuri, când putea să afirme pur și simplu că este luteran.

Cel mai probabil scenariu este acela că liderul PNL a încercat un exercițiu de poziționare publică care să îi permită să pară că este mai apropiat din punct de vedere religios de marea masă a votanților. Repetând răspunsul cu faptul că el este „creștin asumat” și atunci când a fost întrebat despre pariul lui Pascal, Iohannis nu demonstrează decât importanța pe care o acordă în campanie temei religioase.

De asemenea, afirmațiile făcute la Digi 24 arată nivelul de ipocrizie al candidatului ACL pe marginea subiectului. Atunci când, în urmă cu mai multe săptămâni, Victor Ponta declara că este mândru de originiea sa etnică și de confesiunea sa religioasă, cei din ACL au sărit ca arși că liderul PSD ar încerca să utilizeze un discurs xenofob la adresa candidatului lor. Desigur, ei au trecut atunci cu vederea afirmațiile premierului legate de nevoia de a nu face discriminări etnico-religioase, având în vedere nevoia de a găsi un alt subiect prin care să îl atace pe candidatul PSD.

Acum se pare că domnul Iohannis vrea să scoată din nou la înaintare subiectul și să încerce exploatarea sa având în vedere poziția secundă pe care o ocupă în sondaje și nevoia de a fi mai pe placul românilor. Însă, în final, nicio probă de credință făcută din rațiuni electorale nu poate acoperi lipsa de viziune și de proiecte de care candidatul ACL suferă în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
IO MIRCEA MIHAELA DRAGOSTEA MEA
IO MIRCEA... MIHAELA dragostea mea,va spun un Pont:
IO MIRCEA... MIHAELA dragostea mea,va spun un Pont:"io MIRCEA PONTA,POHTA ce am POFTIT,de la Marea cea Mare pana la RADU MAZARE cel FRUMOS de la PONTUL EUXIN!Io nu sunt Pilat din PONT care l-am MAZILIT pe BASE!IO=IQ VREAU PRESEDINTE.IQ insa nu am invatat NIMIC,dar ninic,ninic'...Toate dar absolut toate TEMBELIZIUNILE si SONDELE' de OPINIE ma PONTEAZA PRESEDINTE...!IO=IQ insa VREAU sa ma PONTAIESC,PONTAIESC,PONTAIESC!I IOHAN BARBARUL in 2014 o sa castige cu 60%!In 2019 IOHAN BARBARUL o sa castige din PRIMA cu 90%.. si-o sa FACA si UNIREA!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ