Părintele Paisie Aghioritul a profeţit categoric: "Din SIRIA va începe al treilea război mondial"

| 24 sep, 10:23

În contextul în care lucrurile se precipită într-o posibilă intervenție militară în Siria, a devenit iarăși evidentă una dintre multele profeții ale Părintelui Paisie (Aghioritul). Bineînțeles, profeția ar fi fost inițial spusă de părintele Antonie din Sietista, care, potrivit surselor care circulă pe internet, ar fi afirmat despre războiul mondial cu puțin timp înainte de cuvioasa lui adormire: „Când va începe din Siria … se va generaliza”.

Citeşte şi: Adevărul despre AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL: "Germania va fi un MORMAN de MOLOZ"

Totuși adevărul s-a restabilit, se pare că această profeție aparține aceluiași Părinte Paisie, căruia îi este atribuită încă o frază care afirmă categoric: „Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini [este vorba despre diverse secte neoprotestante – n.n.], potrivit efemeride.ro.

Citeşte şi: Pericol de RĂZBOI NUCLEAR în Europa. Putin şi Occidentul îşi pregătesc BOMBELE ATOMICE

Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: “Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”.

Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. “Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni”, spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.

Citeşte şi: Papa Francisc: Trăim o atmosferă de Al Treilea Război Mondial

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.

Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.

Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 18:49
viorica
Oferta noua
Oferta noua de castigat bani! Suntem in plina dezvoltare si inca mai avem nevoie de colaboratori seriosi si harnici, care vor sa castige bani in timpul liber, chiar si cate 2 ore pe zi. Asiguram contract de comision si instruire gratuita. Cere seriozitate maxima. Solicitati acum detalii la adresa de email: [email protected]
24 sep, 21:25
iulia
Munca la domiciliu
Daca esti perseverant, hotarat si dornic sa-ti schimbi radical viata, vino in echipa noastra si vei avea numai de castigat.Numai noi insine ne putem construi o viata mai buna. sellectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, un proiect unic in tara si nu numai.Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
25 sep, 08:47
constantin becheru
aș vrea să știu despre ce este vorba
aștept mai multe detalii la adresa de email
24 sep, 20:16
sorin
Program la pachet si bani acum!
Program la pachet si bani acum! Asisti acum la un fenomen care a cuprins intreaga tara! Suntem multi in aceasta echipa imensa si inca mai avem nevoie de oameni doritori de o cariera de mare viitor si de bani castigati cu o munca extrem de interesanta! Te ajutam si te indrumam noi, pas cu pas si cu atentie maxima! Cauta-ne acum si cere mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
24 sep, 19:53
rodi
oferta
Odată ce aţi decis să faceţi ceva important şi valoros cu viaţa voastră, să vă atingeţi propriile idealuri de realizare personală, este absolut necesar să munciţi din greu să vă schimbaţi mentalitatea. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
24 sep, 15:06
Paul
Oportunitate extra in timpul liber! Trebuie sa ai doar minim o ora libera pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa incredere si multa seriozitate. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani, chiar din prima luna. Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ