Parlament: 18 propuneri legislative au fost adoptate fără ca senatorii să ştie despre ce e vorba

| 03 mar, 15:59

Senatul a adoptat tacit marţi 18 propuneri legislative, ca urmare a împlinirii termenului de dezbatere şi adoptare pe 26 februarie şi 2 martie, transmite Agerpres.

Printre propunerile adoptate se numără iniţiativa legislativă pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Juridice din România ca for naţional al personalităţilor din domeniul ştiinţelor juridice.

Un alt proiect pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fiscal şi al protecţiei sociale, propus de un grup de 48 de parlamentari, stipulează că reprezentanţii legali ai copiilor cu handicap grav sau accentuat sunt scutiţi de la plata impozitului pe clădiri, teren şi mijloacele de transport.

Propunerea legislativă a unui grup de parlamentari preponderent UDMR a fost, de asemenea, adoptată tacit, satele Tărcaia şi Grădinari din judeţul Bihor fiind declarate localităţi-martir în semn de cinstire pentru jertfele date în aprilie 1919.

Totodată, prin propunerea legislativă a deputatului Dan Cristian Popescu, adoptată tacit de Senat, care modifică alin. (2) al art. 15 din OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, se interzice desfăşurarea jocurilor de noroc în spaţii situate la distanţe mai mici de un kilometru de instituţiile de învăţământ preuniversitar.

Primăvara apar partidele noi: Deputatul Daniel Fenechiu a depus actele de înfiinţare pentru înregistrarea PND

În propunerea legislativă a senatorului Liviu-Marian Pop care modifică art. 20 din Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice se prevede că personalul care a obţinut titlul ştiinţific de doctor şi îşi desfăşoară activitatea în autorităţi şi instituţii publice prevăzute beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază, spor care nu se mai acordă din 2010.

Dreptul cumulativ pentru soţul supravieţuitor la pensie de urmaş şi pensie proprie este propus de senatorii Gigi Christian Chiru şi Vasilica-Steliana Miron prin propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Printre alte propuneri legislative adoptate marţi tacit de Senat se numără cele care vizează modificarea şi completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie, modificarea şi completarea Legii societăţilor nr. 31/1990, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea formelor istorice asociative de proprietate, modificarea art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Toate cele 18 propuneri legislative adoptate tacit de Senat în calitate de primă Cameră sesizată vor intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for cu rol decizional.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ