Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor pe 2016, votate de Parlament. Ce declară premierul Dacian Cioloş

| 16 dec, 08:43

Plenul reunit al Parlamentului a votat miercuri, proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.

UPDATE 13.41 Premierul Dacian Cioloş, reacţie după votarea bugetului:

"Mă bucur că avem buget într-un timp scurt, au fost dezbateri intense, aşa cum aţi putut să vedeţi, astăzi în faţa parlamentului am reconfirmat ce am spus deja, am lucrat cu materialul găsit. Nu puteam face reforme bugetare profunde fără să periclităm stabilitatea bugetară în România, am fi riscat foarte mult.

Am urmărit să punem în aplicare decizii ale parlamentului, discutate cu consens politic, în ce priveşte Codul fiscal şi măririle de salarii, dar să ţintim clar anumite obiective pe care acest guvern le are - educaţie, cercetare, investiţii.

VEZI AICI LEGEA BUGETULUI DE STAT 2016

Sunt conştient că nu e suficient să pui anumite cifre, ele trebuie şi executate, pe asta ne vom concentra lunile următoare, pe o execuţie care să corespundă. Vom face toate eforturile permise pt a asigura o transparenţă cât mai mare a execuţiei bugetare.

Noi ca guvern trebuie să putem acţiona şi reacţiona în timp real când execuţii bugetare nu se realizează şi să putem redirecţiona banii. Acest proces de aplicare a legii bugetului presupune şi o administraţie eficientă, pe asta ne vom concentra.

VEZI AICI LEGEA BUGETULUI ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT 2016

Miniştrii au finalizat planurile de măsuri sectoriale cerute, le vom trimite şi parlamentului şi vom începe în reuniuni informale să discutăm aceste propuneri ale miniştrilor. Le vom transpune într-un calendar de aplicare a lor, care va fi transparent din ianuarie, va sta la baza acţiunii guvernului."

 

UPDATE 13.21 Liviu Dragnea, reacţie după votarea bugetului:

"În legătură cu proiectul bugetului de stat şi asigărilor sociale, care au fost votate, apreciem că guvernulo condus de Dacian Cioloş a luat în considerare deciziile guvernului PSD-UNPR-ALDE privind reducerea fiscalităţii şi a ţinut cont de proiectul de buget pregătit de guvernul anterior."

 

UPDATE 12.13 Parlamentul a votat proiectul legii bugetului de stat pe 2016, informează RomâniaTV. S-au înregistrat 309 voturi pentru și 13 voturi împotrivă.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat miercuri proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2016 cu 290 de voturi "pentru", 3 abţineri şi 15 voturi împotrivă".

 

Marţi după-amiază, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, pe articole şi cu anexele aferente, proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, numărul amendamentelor admise fiind de 22, iar cele respinse - 309. 

"Proiectul legii bugetului de stat s-a adoptat pe articole cu tot cu anexe, practic în forma în care a fost prezentat plenului reunit de către comisiile de specialitate şi, de asemenea, proiectul legii bugetului asigurărilor de stat, cu anexe. Raportul comisiilor a propus adoptarea în plen a 22 de amendamente şi respingerea a 309. (...) Prin votul plenului reunit 22 de amendamente au fost adoptate şi 309 respinse. Am plecat în dezbateri la comisiile de specialitate cu 273 de amendamente, numărul a crescut la 331 per total datorită unei prevederi regulamentare care permite fiecărui membru al comisiei unde se dezbate un proiect de lege să poată adăuga amendamente, să ceară dezbaterea pe amendamente formulate în cursul dezbaterilor", a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.

CITESTE SI: PARLAMENTUL a adoptat proiectul legii privind indemnizaţiile speciale pentru SENATORI şi DEPUTAŢI

Parlamentul a finalizat marţi dezbaterile pe bugetul pe 2016, prin adoptarea celor 12 anexe (anexa 3 cu 55 de subdiviziuni). Acestea au totalizat 299 de amendamente, cele mai multe înregistrându-se la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (79) şi la Ministerul Transporturilor (83), potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor. 

În ceea ce priveşte legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, dezbătută marţi de Parlament, aceasta prevede şi autorizează veniturile pe capitole şi subcapitole şi la cheltuieli, pe destinaţii pentru bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, sinteza bugetelor instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii, precum şi reglementări specifice exerciţiului bugetar al anului viitor. 

Principalele prevederi ale legii se referă la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016, care este de 2.681 lei, precum şi la valoarea punctului de pensie care ajunge, anul viitor, la 871,7 lei. În anul 2016, indicele de corecţie prevăzut la legea privind sistemul unitar de pensii publice este de 1,09.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 09:17
SIBNET
Castigi bani de acasa!
Ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu: un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email:
[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ