Parlamentul a adoptat proiectul legii asigurărilor sociale de stat

| 16 dec, 13:31

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat miercuri proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2016 cu 290 de voturi "pentru", 3 abțineri și 15 voturi împotrivă".

Schimb de replici acide între Dragnea și Tăriceanu pe tema bugetului asigurărilor sociale de stat

Președintele PSD Liviu Dragnea și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu au avut, miercuri, în plenul Parlamentului, un schimb de replici foarte acid plecând de la nemulțumirea social-democraților că partenerii de la ALDE au votat împotriva bugetului asigurărilor sociale.

"Noi am votat acest buget în primul rând pentru că ceea ce ne-a interesat pe noi, ca pensiile să crească cu 5%, să se întâmple și se întâmplă prin acest vot. De asemenea, nu pot să nu constat că partenerii noștri de coaliție au votat împotriva măririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. Nu înțeleg de ce, nu înțeleg nici ce înseamnă 'buget varză cu carne', nu înțeleg, dacă Guvernul nostru ar fi rămas pe acest proiect de buget tot varză cu carne era? Sunt profund dezamăgit de faptul că partenerii noștri de coaliție au votat împotriva măririi pensiilor", a spus Dragnea după votul pe proiectul legii asigurărilor sociale în plenul Parlamentului.

În replică, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că bugetul în ansamblu este prost dar celor de la ALDE le pare bine că pensiile pot fi majorate.

"Am constatat cu neplăcută surprindere suprinderea colegului meu ante-vorbitor. Să știți că votul pe bugetul asigurărilor sociale nu poate fi disociat de votul pe bugetul în ansamblu. Bugetul în ansamblu este prost. Ne pare bine că putem majora pensiile cu 5%, ne pare bine că putem să promovăm o serie de alte măsuri cu carcater social, dar nu putem să spunem că bugetul în ansamblu e prost și un buget din cadrul lui este bun. Aceasta este semnificația votului și v-aș ruga să nu faceți extensii de interpretare nepotrivite și care nu concordă cu intenția noastră", a spus Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ