PARLAMENTUL a adoptat proiectul legii privind indemnizaţiile speciale pentru SENATORI şi DEPUTAŢI

| 15 dec, 12:30

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor şi au adoptat proiectul de lege cu amendamente cu 287 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi cinci abţineri.

Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaţilor şi senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

CITESTE SI: PARLAMENT: Regulamentul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, modificat pentru punerea în acord cu deciziile CCR

"Deputaţii şi senatorii beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar. Nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la art. 289 - 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru infracţiunile prevăzute la art. 254 - 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi ulterioare", mai prevede acest proiect de lege. 

Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect.

CITESTE SI: Parlamentarii nu vor mai beneficia de maşini, ci de o sumă alocată acoperirii cheltuielilor de transport în teritoriu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ