Parlamentul grec a aprobat REFORMELE dure cerute de Europa. La Atena au avut loc PROTESTE

| 16 iul, 08:40

Parlamentul grec a adoptat în cursul nopții de miercuri spre joi o serie de reforme dure cerute de creditorii Atenei în prealabil la un nou plan de ajutorare, în pofida unor defecțiuni remarcabile din tabăra premierului Alexis Tsipras, scrie AFP.

 

 

Potrivit unui prim calcul, 229 de deputați au validat textul, șase s-au abținut, iar 64, printre care fostul ministru de finanțe Yanis Varoufakis și președinta parlamentului, Zoe Konstantopoulou, au votat împotriva acestor măsuri care se referă în special la majorarea TVA și o reformă a sistemului de pensii.

Dezbaterile din Parlamentul de la Atena s-au desfăşurat într-o atmosferă tensionată, în timp ce peste 13.000 de persoane protestau în Piaţa Syntagma.

Preşedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou, a avut un ton vehement împotriva măsurilor de austeritate, părăsind plenul de două ori şi denunţând măsuri care, crede ea, ar duce la "genocid social" şi ar echivala cu o "lovitură de stat".

Citeste si: Grecia: Incidente violente în Piața Syntagma la începutul dezbaterii parlamentare

Miniştrii Finanţelor din zona euro se vor reuni într-o teleconferinţă joi la ora 10.00 (11.00, ora României), pentru a discuta despre criza din Grecia.

Premierul Alexis Tsipras a pledat pentru acceptarea unui acord "incorect", dar care este singura alternativă la "anarhie".

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ