Parlamentul va debloca CNA prin numirea unor noi membri în şedinţa de miercuri

| 02 dec, 2014

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor întruni, miercuri, în şedinţă de plen reunit, pentru numirea unor membri în CNA şi în Consiliul de Administraţie al SRR, potrivit anunţului făcut, marţi, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Decizia a fost luată de Birourile Permanent reunite, plenul reunit urmând să înceapă de la ora 13.30.

”În legătură cu CNA, există două nominalizări din partea Guvernului, care au fost făcute în luna octombrie şi care au fost reconfirmate. S-a făcut o nominalizare din partea grupurilor din Camera Deputaţilor, din partea PSD. Mâine, la ora 10.00 se vor reuni comisiile pentru cultură ale Camerei deputaţilor pentru a prezenta raportul. Aşteptăm şi din partea Preşedinţiei, se mai fac diligenţe, ca să trimită un candidat pentru audierile de mâine”, a spus acesta.

Cristian Dumitrescu a precizat că miercuri, la orele 13.30, se va desfăşuta şedinţa reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului având ordinea de zi şi aceste nominalizări pentru CNA.

În ceea ce priveşte numirile în consiliul de administraţie al SRR, Dumitrescu a spus că ”problema se găseşte la comisiile pentru cultură reunite”.

”Am primit o scrisoare din partea unui grup de ziarişti, am primit solicitări, pe care le-am transmis pe toate comisiilor pentru cultură reunite, în aşa fel încât să pregătească raportul şi să facem numirile. Aici avem o problemă legată de o decizie a CCR (…)”, a afirmat Cristian Dumitrescu.

CNA are din noiembrie numai şapte membri din 11. Recent şi-au încheiat mandatele Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, şedinţele CNA pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri ai acestui organism.

La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. De asemenea, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu. Pe de altă parte, Camera Deputaţilor nu a trimis încă propunerea pentru un membru titular în CNA.

În cazul Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pe 16 iunie, plenul Parlamentului a aprobat noua componenţă a Consiliului, cu 332 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă", membrii CA depunând atunci şi jurământul pentru învestirea în funcţie, după ce mandatul fostului CA al SRR se încheiase la sfârşitul lunii iunie.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat atunci că, potrivit legii privind funcţionarea TVR şi a SRR, validarea membrilor CA ai SRR se face conform ponderii parlamentare. Scutaru preciza că liberalii trebuiau să aibă două locuri, însă au primit doar unul şi au anunţat că PNl va contesta la Curtea Constuţională numirea noului CA.

Scutaru preciza atunci că la Curtea Constituţională va fi contestat modul în care PSD a decis ponderea în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii, prin încălcarea legii.

Noul Consiliu este format din membrii titulari Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru (propuşi de grupul parlamentar PSD), Alexandru Ducu Bertzi (propus de PNL), Ovidiu Miculescu (propus de Guvern), Radu F. Alexandru (din partea PDL), Maria Ţoghină (propusă de Administraţia Prezidenţială), Alina Stanciu (propusă de PC), Demeter Andras Istvan (UDMR), Alexandra Dumitraşcu (PPDD), Ana Florea (grupul minorităţilor naţionale), Nicoleta Viorica Balaci şi Adrian Doroş (din partea angajaţilor SRR).

Tag-uri: cna, parlament, SRR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ