Partidul Social Românesc propune revenirea la TVA de 19%

| 19 aug, 12:49

Partidul Social Românesc (PSRO) respinge proiectul de Cod fiscal propus de Guvern și susține modificarea acestuia în sensul reducerii cotei de TVA de la 24% la 19%, iar reducerea de 5% din CAS acordată în 2014 să fie redistribuită între angajatori (2,5%) și angajați (2,5%), a declarat miercuri președintele formațiunii, Mircea Geoană.

"Ceea ce noi propunem este acceptarea acestei reduceri de TVA la 19% pentru că atunci când acesta a crescut de la 19% la 24% nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un șoc, o măsură de corecție brutală și trebuie, într-o perioadă de creștere economică, să se revină la situația ante-factum. Este o chestiune legată și de reparația față de scăderile salariale de 25%", a precizat Geoană, după o întâlnire de lucru cu confederațiile sindicale BNS, CNS Cartel Alfa, CNSLR-Frăția.

El a adăugat că partidul său propune ca tot ceea ce înseamnă avantaj fiscal, realizat în prezent către angajator, să fie distribuit în mod egal, respectiv 2,5% reducere de CAS pentru angajator și 2,5% reducere pentru salariat, "pentru că România este țara europeană care are una dintre cele mai înalte cote de impozitare a muncii".

Geoană a mai precizat că o altă propunere a PSRO vizează actualizarea deducerilor personale de bază și suplimentare, astfel încât nivelul de impunere pentru salariile mici și medii să se apropie de cel existent în momentul introducerii cotei unice (2005).

"Nu în ultimul rând propunem și asta va fi și votul deputaților noștri la discuția despre Codul fiscal, că nu putem să fim de acord ca această reducere de fiscalitate să fie făcută pe spatele salariaților și a pensionarilor. Propunem să se elimine din Codul fiscal prevederea în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariați, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activități independente, să se revină la situația anterioară. Pentru că nu este normal să dai cu o mână și cu alta să iei de la cei care sunt cei mai vulnerabili", a precizat Geoană.

Reprezentanții partidelor parlamentare vor avea joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de președintele Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ