Patriarhia Română a donat 500.000 de euro. Cine sunt beneficiarii

| 04 dec, 2014

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a oferit o scrisoare şi un cec de 500.000 de euro patriarhului Antiohiei şi al Întregului Orient, Ioan al X-lea, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Banii au fost strânşi în cadrul colectei organizate în toate bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română în primele trei duminici după sărbătoarea Sfintelor Paşti, respectiv în zilele de 27 aprilie, 4 şi 11 mai, pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi alte zone din Orientul Mijlociu, mulţi dintre ei victime ale prigoanei şi violenţei.

'Colecta noastră nu este mare, dar este un semn de iubire mare frăţească şi de ajutorare. Deci, avem scrisoarea şi un cec de 500.000 euro. Este un semn de frăţietate şi de ajutorare concretă. Vă rugăm să transmiteţi tuturor ierarhilor, clerului şi credincioşilor din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient toată preţuirea şi dragostea noastră, solidaritatea şi dorinţa noastră ca în scurt timp să se aşeze pacea în Siria, în Liban şi în tot Orientul Mijlociu ca să ne putem întâlni în pace şi bună cooperare spre slava lui Dumnezeu şi bucuria bisericilor noastre', a menţionat întâistătătorul BOR, potrivit sursei citate.

În anul 2013, potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, în Siria, 1.213 creştini au murit pentru credinţa lor, peste 60 de biserici creştine au fost distruse şi aproape 500.000 de creştini au părăsit această ţară.

Doi ierarhi, mitropolitul Paulde Aleppo şi Alexandretta din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient, precum şi Gregorios Yoganna Ibrahim de Aleppo din Patriarhia Siriană a Antiohiei şi a Întregului Orient, au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013, în timp ce acordau asistenţă spirituală comunităţii creştine de limbă arabă din zona de graniţă a Siriei cu Turcia şi nu au fost eliberaţi nici până acum, mai informează Biroul de presă al Patriarhiei.

Micul „erou sirian”: Îşi salvează sora deși este supus unui tir de gloanțe. Atenţie, imagini GRAVE!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 2014
elena
Donatii pentru credinciosii din Orient
Avand in vedere ca biserica nu este impozitata, ar trebui ca BOR sa aiba in vedere si scolile din RO , in special cele de la sat, care nu au caldura, nu au grupuri sanitare , copii nu au cu ce fel de mijloace a merge la scoala, etc. , ne mai pomenind de starea precara a cladirilor. Daca va uitati in urma, cei care s-au ocupat de scoli, de spitale, si au facut ceva pentru acestea din banii bisericii, au ramas in memoria neamului romanesc, In zilele noastre, biserica, si-a uitat misiunea de a ajuta omul sarac, de ai imbunatati putin traiul,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ