Patriarhul Daniel: Avem nevoie de pace și unitate, să săvârșim binele unii cu alții, nu unii împotriva altora

| 05 noi, 22:27

Avem nevoie de pace și unitate, pentru ca să putem săvârși binele unii cu alții, nu unii împotriva altora, le-a transmis patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, sutelor de credincioși prezenți joi la Catedrala Patriarhală la rugăciunea pentru pace și unitate.

"Avem nevoie de pace și de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar și de comuniune, de unitate, ca să putem săvârși binele unii cu alții, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica dorește să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, așa cum prevede și legislația noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos", a spus patriarhul.

De asemenea, patriarhul Daniel a menționat că "în această perioadă avem nevoie să ne gândim fiecare cum putem înnoi duhovnicește viața noastră, viața personală, comunitară și socială".

Sute de credincioși s-au rugat joi seara, la Catedrala Patriarhală, împreună cu patriarhul Daniel pentru pace și unitate, pentru cei trecuți la Domnul și pentru însănătoșirea celor aflați în spitale în urma tragicului accident de săptămâna trecută de la Clubul Colectiv. Slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos și Paraclisul Maicii Domnului au fost oficiate de patriarhul Daniel împreună cu episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, Mihail, și episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii, preoții, monahii și monahiile au aprins candele așezându-le pe caldarâmul de pe Dealul Patriarhiei sub forma unei cruci de aproximativ 10 metri.

La Catedrala Patriarhală se va desfășura, în fiecare zi, începând cu orele 18,30, rugăciunea pentru pace și unitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ