Patronatul IMM-urilor crede că noul Cod Fiscal va veni cu taxe în plus

| 25 noi, 15:07

Viitorul Cod Fiscal conţine câteva prevederi care ”dor”, respectiv lipsa testului pentru IMM-uri şi amnistia fiscală, care împarte mediul de afaceri în două, spune vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Liviu Rogojinaru.

Potrivit sursei citate, aplicarea Codului Fiscal ar putea genera apariţia unor taxe noi, dacă nu vor exista suficienţi bani pentru a susţine toate măsurile aprobate. ”Sunt câteva lucruri care dor în acest Cod Fiscal. Unul este lipsa acelui test al IMM-urilor. Costă foarte puţini bani dar este foarte important pentru că este un lucru care spune care va fi implicaţia unei hotărâri a Guvernului sau a Parlamentului asupra cetăţenilor, asupra firmelor şi aşa mai departe. Altul este amnistia fiscală, care e cu două tăişuri. Este foarte bună pentru că există foarte multe firme cu probleme din cauza banilor neîncasaţi de la stat. 98% din firmele care au probleme din cauza neîncasărilor au de primit bani de la stat”, a declarat miercuri Rogojinaru în cadrul unei conferinţe pe teme de fiscalitate.

În ceea ce priveşte restul măsurilor cuprinse în Codul Fiscal, reprezentantul CNIPMMR susţine că multe dintre ele sunt bune, însă se teme că nu vor exista resursele financiare pentru a fi susţinute. ”Mi-e teamă de noi taxe, să vă spun sincer. La modul cum se mişcă lucrurile, am dubii în ceea ce priveşte posibilitatea de se aplica toate măsurile”, mai spune Rogojinaru. Potrivit acestuia, majoritatea firmelor sunt formate din membrii familiei, iar principalul consultant este contabilul. ”Microîntreprinderile reprezintă 90% din IMM-urile din România. Media de salariaţi este de 2,4, iar peste jumătate au angajaţi din familie. Cel mai mare consultant pentru un IMM este contabilul, pentru că nu are bani de avocat. Deci, amnistia trebuie privită cu foarte mare atenţie. Cei care beneficiază de ea cred că este prea puţin, iar cei care au plătit sunt supăraţi că au plătit”, a subliniat Rogojinaru. Pe de alt parte, el solicită mai multă atenţie din partea autorităţilor, mai ales că 67% din salariile din administraţie sunt plătite de către IMM-uri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 dec, 09:35
OffedRabe
furosemide calcium magnesium
order lasix over the counter The role of magnesium sulfate in the intensive care unit

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ