Patru BOMBARDIERE ruse au survolat coasta de vest a Statelor Unite de ZIUA INDEPENDENŢEI. Şi fără permis

| 07 iul, 09:56

Avem meciuri puţine şi azi, dar tot avem ce paria, tot găsim nişte meciuri cu şanse crescute. Iar FanatikSport vă prezintă şase solişti care mertiă pariaţi în această zi.

Patru bombardiere strategice ruse au zburat în largul coastei Californiei şi Alaskăi chiar de Ziua Independenţei SUA, la 4 aprilie, determinând aviaţia militară americană să ridice de la sol avioane de luptă pentru interceptarea aparatelor ruseşti, au dezvăluit luni pentru postul de televiziune Fox News doi înalţi oficiali din domeniul apărării de la Washington, transmite Agerpres.

Primul incident s-a produs, potrivit canalului de televiziune citat, în largul coastei Alaskăi la ora locală 10:30. Două avioane F-22 au fost ridicate de la sol pentru interceptarea celor două bombardiere strategice Tupolev Tu-95, cu rază lungă de acţiune, capabile să transporte arme nucleare.

Al doilea incident a avut loc la ora locală 11:00, în aceeaşi zi, în largul coastei Californiei. Două aparate F-15, care au decolat de la o bază secretă, au primit misiunea de a intercepta alte două bombardiere strategice Tu-95 (Bear, în clasificarea NATO).

Un purtător de cuvânt al NORAD (agenţia americană care se ocupă cu supravegherea spaţiului aerian şi spaţial al SUA) a refuzat să confirme dacă bombardierele ruse aveau şi arme la bord, indică Fox News.

Citeste si: Grecia cere ajutorul Rusiei? Putin și Tsipras, discuţie telefonică

În niciun moment, niciunul din avioanele militare ruse nu a intrat în spaţiul aerian american, zburând la aproximativ 12 mile marine distanţă de coasta SUA, potrivit unui responsabil din domeniul apărării, dar niciun oficial contactat de postul de televiziune menţionat nu a putut să indice exact cât de aproape au venit bombardierele ruse de ţărmul SUA.

În timp ce bombardierele ruse survolau largul coastei de vest a SUA, preşedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat omologul său american Barack Obama să-l felicite de Ziua Independenţei SUA, remarcă Fox News.

'Astfel de zboruri au avut loc şi în trecut, dar suntem pregătiţi să răspundem, fie că este vorba de Alaska, fie de California', a spus purtătorul de cuvânt al NORAD, Michael Kucharek. 'În niciun moment, bombardierele (ruse) nu au intrat în spaţiul aerian suveran al Statelor Unite', a subliniat el.

Un incident similar s-a petrecut la 4 iulie 2013, aminteşte postul de televiziune menţionat. De asemenea, în mai 2015, două bombardiere Tu-95 au apărut în largul coastei Alaskăi. Ministerul Apărării Rusiei nu a comentat pentru moment, conform mass-media ruse.

Citeşte şi: ALERTĂ la granița României! Putin face o mișcare IMPREVIZIBILĂ

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 18:13
Adrian
Pentru toti! Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cei care vor sa lucreze in timpul liber sau full-time si sa obtina castiguri imediat, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, sunt asteptati in echipa noastra, pentru o colaborare profitabila. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:
[email protected]
09 iul, 15:56
Cristian Ghitan
Proiect inedit
Renunţă să mai crezi în propoziţiile care îţi dictează că viaţa oamenilor obişnuiţi trebuie să fie limitată! În realitate, nimeni nu îţi poate impune limite! Cautam urgent colaboratori in toata tara care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
09 iul, 08:24
Laura
O sansa buna pentru a castiga bani!
O sansa buna pentru a castiga bani! Trebuie sa profitati de acest adevarat chilipir! Oferim o oportunitate reala si serioasa prin care sa castigati acum bani, cat mai repede, fara sa recrutati oameni, fara sa construiti retele! Grabiti-va si cereti cat mai repede detalii la adresa de email [email protected]
08 iul, 20:25
Dani
Miroase a fals! Nici rusii nu sint chiar prosti, si toata lumea stie ca bombardierele neasistate de avioane de vinatoare ajung la sol mult mai repede decit si-ar dori pilotii lor.
08 iul, 00:00
ionica basilescu
Cacanarii de RODICA si STEFAN sa-si posteze ofertele mizerabile de afaceri in publicatiile de profil. In caz contrar, va dorim un FALIMENT TOTAL, in toate afacerile pe care le aveti. Aici, in aceasta rubrica vrem sa citim numai comentariile pe marginea articolelor. Ati auzit, trogloditior ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ