Patru medalii obţinute de elevi români la Olimpiada Balcanică de Informatică

| 27 iun, 2014

Elevii români participanţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 23-27 iunie, au cucerit două medalii de aur şi două medalii de argint, ocupând locul I în clasamentul pe naţiuni.

Potrivit unui comunicat al MEN remis vineri AGERPRES, medaliile de aur au fost obţinute de Livia Măgureanu (Colegiul Naţional de Informatică ''Tudor Vianu'' din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (Colegiul Naţional ''Dinicu Golescu'' din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), triplu laureat la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, de această dată cu punctaj maxim.

Livia Măgureanu este prima elevă din România care a intrat în posesia unei medalii de aur la această competiţie. Palmaresul a fost completat de Bogdan Creţu (Colegiul Naţional de Informatică ''Tudor Vianu'' din Bucureşti) şi Alex Tatomir (Colegiul Naţional ''Nicolae Bălcescu'' din Brăila).

Toţi componenţii lotului României sunt elevi în clasa a VIII-a.

Competiţia a reunit 37 de concurenţi din 8 ţări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ