Pavel Filip: Republica Moldova și România sunt două inimi gemene care bat în același ritm

| 23 mar, 15:31

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat joi, la Piatra Neamț, că proiectul de țară al Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană, el adăugând că 'Republica Moldova și România sunt două inimi gemene care bat în același ritm, și nu în zadar'.

'Proiectul nostru de țară este ca Republica Moldova să ajungă lângă România în Uniunea Europeană. Avem o relație foarte bună, astăzi am discutat foarte pragmatic pentru că apropierea țărilor noastre nu ține doar de declarații, ci și de proiecte concrete. Sunt proiecte concrete și cetățenii țărilor noastre trebuie să înțeleagă că relațiile dintre țări nu sunt doar declarative ci și materializate prin proiecte concrete. Republica Moldova este o țară parlamentară. Constituția îi oferă mai multă putere de decizie Guvernului și Parlamentului. Pe această cale, nimic absolut nu se va schimba din relațiile noastre cu România, ba dimpotrivă, ele vor deveni tot mai bune chiar dacă unora nu le place să audă aceste lucruri. De fiecare dată când Republicii Moldova i-a fost mai greu, cei care au întins o mână de ajutor au fost cei din România. Așa s-a întâmplat și cu împrumutul rambursabil, așa se întâmplă și cu această asistență tehnică și financiară nerambursabilă. De aceea nu văd nici un motiv de îngrijorare. Interlocutor pentru București este Guvernul și Parlamentul de la Chișinău, așa de fapt cum este și pentru cei de la FMI, Comisia Europeană sau Banca Mondială, și am demonstrat acest lucru prin activitatea pe parcursul anului 2016', a declarat premierul Pavel Filip.

Joi a avut loc, la Piatra Neamț, o reuniune bilaterală a Guvernelor României și Republicii Moldova.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip a declarat că următoarea reuniune bilaterală va avea loc la Chișinău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ