PDL consideră inoportună prezenţa premierului Ponta la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci

| 07 feb, 2014

Partidul Democrat Liberal consideră 'inoportună' prezenţa premierului Victor Ponta la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci 'în condiţiile în care Guvernul PSD-PNL nu a sprijinit dezvoltarea sporturilor de iarnă în România, iar primul ministru nu a avut curiozitatea de a şti cine reprezintă România la această competiţie'.

'Sportul de performanţă este subfinanţat în timpul guvernării USL. În aceste condiţii, participarea lui Victor Ponta la ceremonia de deschidere de la Soci reprezintă un exerciţiu pur de retorică. Participarea la acest eveniment nu se justifică nici din perspectiva organizării sale în Federaţia Rusă, în condiţiile în care recunoaşterea Transnistriei de către Duma de Stat nu a fost repudiată în termeni categorici de către acelaşi stat, Federaţia Rusă, care organizează Jocurile Olimpice de Iarnă', afirmă secretarul executiv al PDL, Radu Carp, citat într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, 'poziţia Federaţiei Ruse în rezolvarea problemei Transnistriei, lipsa unei reacţii de condamnare a recentelor încălcări a drepturilor omului care privesc minoritatea românească din Transnistria, reprezintă motive suficiente pentru ca România să nu fie reprezentată la nivel politic la această ceremonie', adaugă secretarul executiv al PDL.

'Victor Ponta nu doreşte decât să aibă o fotografie cu Vladimir Putin sau cu premierul Medvedev, în condiţiile în care Barack Obama, David Cameron, Joachim Gauck, Angela Merkel, François Hollande, Vivianne Reding sau Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu vor participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Este nevoie de relansarea relaţiilor între România şi Federaţia Rusă prin convorbiri bilaterale la nivel politic, pe baza unei agende clare, convenite de comun acord şi nu prin evenimente de imagine', adaugă Radu Carp în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
nicu
jocurile comunistilor
Cine se aseamana se aduna si ordinul se executa, Asta a dorit poporul asta avem spun cei care ne conduc.
Dar Romania nu reprezinta 1,8 mil de oameni , cei care i-au votat si ii sustin ( nostalgici , informatori, securisti si nomenclatori ) numarul lor este in scadere de aceea se doreste modificarea constitutiei ( sa se valideze cu 30% )
Cand jocurile olimpice sunt organizate de comunusti devin cele mai scumpe !?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ