PDL s-a consolidat prin migraţie politică

| 28 aug, 2014

Odată cu anunţul Executivului privind intenţia de a emite o ordonanţă care să pună capăt blocajelor existente în administraţia publică locală, opoziţia a pornit o adevărată campanie de dezinformare prin care anunţă că guvernul foloseşte mijloace nedemocratice pentru atragerea sprijinului electoral la alegerile prezidenţiale.

În încercarea de a denigra actuala coaliţie de guvernământ, PNL şi PDL au trimis o scrisoare oficială către ambasadele statelor UE şi SUA prin care anunţă că executivul condus de Victor Ponta pregăteşte fraudarea alegerilor. Mai mult, pentru a fi şi mai convingător de „pericolul” care pândeşte democraţia românească ACL a convocat, joi, un miting în Piaţa Victoriei la care au participat câteva sute de persoane.

Citește și: Mai multe ONG-uri cer renunţarea la OUG privind migraţia politică a primarilor

Prezent la mitingul ACL, preşedintele PDL, Vasile Blaga a criticat isteric actul normativ în cauză, prefăcându-se că a uitat de perioada guvernării portocalii, când guvernele Boc acordau fonduri de la guvern în mod discreţionar către primării sau exercitau presiuni asupra aleşilor locali pentru a se alătura PDL. ”PSD funcţionează ca o caracatiţă care doreşte şi a dorit dintotdeauna să pună mâna pe toate instituţiile statului, aşa funcţionează el, nu ştie a funcţiona altfel. Acest om (Victor Ponta - n.r.) a promis că nici mai mult nici mai puţin mai face o mârşăvie ca aceea pe care încearcă să o facă astăzi. Că după ce suspendă 10 zile o lege care opreşte migraţia politică, are el grijă să mai dea o lege de suspendat şi Codul penal 10 zile”, a declarat Vasile Blaga.

Dacă acum preşedintele PDL contestă ordonanţa menită să le permită aleşilor locali care activează în alte partide decât cele pe lista cărora au fost votaţi să îşi aleagă legal formaţiunea politică din care să facă parte, în trecut acesta nu a avut nicio problemă cu migraţia politică. O dovadă în acest sens o reprezintă studiul IPP din anul 2006 cu privire la migraţia politică a primarilor din România de la acea vreme, care arată cum PDL a fost marele câştigător al racolărilor de aleşi locali. În urma alegerilor din 2004, PD avea 392 de primari aleşi. Aflat la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga a desfăşurat o intensă campanie de racolări, în urma căreia, dacă în anul 2005, fostul PD a câştigat 83 de primari, în anul 2006 şi-a sporit numărul de aleşi cu 211 faţă de anul precedent. În toată acea perioadă, PD a atras nu mai puţin de 313 primari de la PSD, 53 în 2005 şi 260 în 2006. Nici în perioada 2008-2012, când Traian Băsescu a forţat menţinerea PDL la guvernare, portocalii nu au scăzut intensitatea campaniilor de racolări ale aleşilor locali. Migraţia politică a fost unul din mijloacele prin care PDL s-a menţinut la putere pentru a lua măsuri aberante de austeritate care au dus la sărăcirea a milioane de români.

Prin poziţia adoptată faţă de actul normativ al guvernului, liderii ACL şi-au arătat pe faţă ipocrizia, sprijinind în trecut migraţia pe care acum o repudiază. Devine clar că PNL şi PDL nu au nimic împotriva migraţiei politice, însă nu atunci când le este defavorabilă.

Citește și: Ambasada Marii Britanii despre migraţia primarilor: Modificările legislative intră în competenţa parlamentului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
IZAURA
vrem ambasada americană in locul guvernului
da in 2006 ambasada americană n+a mai dat nici un comunicat cănd pdl şi mârlanul de la cotroceni au racolat sau mai bine zis şantajat primari ..aş propune să nu mai avem guvern ,parlament şi să ne conducă incontinuare căpcăunul de la cotroceni şi ambasada americană care nu are ambasador ...chiorul trebuia să dispară de la cotroceni in 2012 dar am avut noroc de aceeaşi ambasadă americană ... oare şi-n celelalte stade europene conduc ambasadele americii ?????????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ