PDL se pregătește să facă noi alegeri interne pentru desemnarea candidatului la președinție?

| 23 feb, 2014

În interiorul Partidului Democrat Liberal, prin vocea europarlamentarului Theodor Stolojan, se susține varianta includerii pe lista desemnării candidatului comun la alegerile prezidențiale  și a liderului PNL.

Această decizie a fost luată mai ales în acest context în care liderul PNL Crin Antonescu dă semne că vrea să facă front comun cu cei democrat-liberalii.

În cadrul unei conferințe de presă de la Iași, Theodor Stolojan a întărit ipoteza că după alegerile europarlamentare se va pune problema unei discuții importante cu toate partidele din opoziție, cu scopul de a desemna candidatul comun la prezidențiale. Iar în ecuația pedeliștilor, un loc aparte îl are liderul Senatului, Crin Antonescu, chiar dacă acesta are o bulină neagră din partea PDL-ului pentru că a fost actorul principal în acțiunea de suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Însă acest mic defect reprezintă singura piedică a liderului liberal de a avea  întru totul susținerea democrat-liberalilor și poate fi reparat, în viziunea lui Stolojan. Iar după cum arată scenă politică din ultima perioadă, atacurile multiple ale lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta și din ce în ce mai puține la adresa lui Traian Băsescu dovedesc faptul că există acest efort de „a îndrepta acea greșeală“.

Regândirea strategiei din partea lui Crin Antonescu prin deciza sa de a ieși de la guvernarea și de a rupe USL are ca scop obținerea sprijinului din partea PDL și PMP pentru candidatura la prezidențiale pe Crin Antonescu. Cu alte cuvinte, Antonescu se dă cu Băsescu.

Totuși, viziune lui Theodor Stolojan nu este împărtășită și de vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu, cel puțin nu public. Acesta consideră că o discuție despre un candidat comun PDL și PNL la alegerile prezidențiale în parteneriat cu Traian Băsescu, în cazul ruperii USL, este una prematură – mai ales în contextul în care el a fost deja ales drept candidat la prezidențiale.

Să ne amintim de faptul că, în urmă cu puțin timp, Cătălin Predoiu nu accepta sub niciun fel un candidat comun al dreptei la Președinție și milita pentru desemnarea unui candidat chiar din interiorul PDL: „Nu mai merge ca altădată, să fie o locomotivă și 20 de vagoane, ci trebuie 20 de locomotive, și sunt atâția oameni de valoare la vârful PDL.”

Așadar, apelul lui Theodor Stolojan, care susține reorganizarea de noi alegeri interne pentru desemnarea candidatului la președinție, ar putea distruge orice speranță a lui Cătalin Predoiu să participe la alegerile prezidențiale, precum și orice ambiție a Elenei Udrea de a ocupa scaunul de la Cotroceni.

Însă rămâne de văzut dacă PDL va renunța la Cătălin Predoiu și PMP la Elena Udrea doar pentru că Antonescu și Băsescu se pregătesc să semneze un pact de susținere a tandemului Antonescu președinte – Băsescu premier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 2014
goPonta4President
Victor Ponta e însă un politician mărunt, de nivel de șef de Alimentara de pe vremuri. Mărunțimea staturii sale politice e dată de omul Victor Ponta, pe care eu l-am caracterizat drept căcăcios. Pentru că se teme, căcăciosul n-are inițiative, nu ia viața în piept. El așteaptă ca lucrurile să curgă sperînd că pînă la urmă problemele se vor rezolva de la sine. Dacă n-a avut loc Marea Împăcare, nici Marea Despărțire n-a avut loc" a scris Cristoiu pe blogul său duminică seara.
23 feb, 2014
TERENTE
Taci, fa, putoare !
Pai, fa muiere, Alexandra Radu, fa ! Ce-are pula cu Prefectura ? Ce legatura exista, idioato intre PMP si restul lumii in privinta candidaturii la prezidentiale ? Tu crezi, nespalato la gaoaza, ca Elena Udrea si candidatura sa sunt legate de ce anume decide armasarul PDL Stolojan, pelticul Predoiu si porcul gusat Balega ? Mai marsh o tura pe centura si mai trage 10-15 orale in TIR-uri, apoi vino si arunca sperma adunata in gatlej, pe-aici !
23 feb, 2014
terezia
fara subiect
in contextul in care timp de 24 de ani aceleasi partide politice sau perindat pe la conducerea tarii ,fara nici un proiect viabil pentru a scoate tara din impas de care tocmai ei se fac vinovati dezastrul economic, saracirea populatiei ,stau si ma intreb daca mai avem electorat care sa mai sustina acest jaf
23 feb, 2014
jenny
uffffffffff
vai de capul nostru !!! alt nenorocit care vrea puterea????? altul care promite ????? sa stea la coada!! ,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ