SONDAJ INSCOP: Pe cine ar vota românii la alegerile parlamentare

| 17 sep, 2014

Majoritatea românilor ar vota Alianţa PSD-UNPR-PC, iar în ceea ce priveşte notorietatea Alianţei Creştin-Liberale (PNL-PDL), cei mai mulţi declară că sunt la curent cu formarea ei, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul".

Potrivit sondajului dat publicităţii miercuri, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 42,6% dintre respondenţi ar vota Alianţa PSD-UNPR-PC. Pe locul al doilea s-ar clasa Alianţa Creştin-Liberală (PNL-PDL) cu 31,5%

Urmează, în ordine, Partidul Mişcarea Populară (7,1%), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul România Mare (3,3%), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (0,8%). 1,1% optează pentru alt partid. 

Cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o opţiune. Raportat la totalul populaţiei, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot iar 3,2% că nu ştiu/nu răspund. 

În ceea ce priveşte gradul de notorietate al nou-înfiinţatei Alianţe Creştin-Liberale, 61,9% dintre respondenţi afirmă că au auzit de această alianţă politică, 33,6% - că nu au auzit iar 4,5% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. 

Sondajul, realizat în perioada 30 august - 4 septembrie, are o eroare maximă de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, a fost realizat pe un eşantion de 1.058 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ