Pe cine i-ați ”rupe”, domnule Iohannis? Pe românii care nu vă vor?

| 04 noi, 2014

Când Băsescu greșea, măcar era nevoit să o admită. Din punctul acesta de vedere actualul președinte este o idee mai bun decât candidatul Iohannis, care nu resimte nicio presiune sau responsabilitate față de porumbeii care-i scapă pe gură, din ce în ce mai des, de când luminile rampei au fost ațintite asupra lui.

Când Traian băsescu a câștigat alegerile, i-a scăpat acel celebru ”un fleac, i-am ciuruit”, care anunța perpetuarea unui ingrat regim conflictual, bazat pe intrigi și dezbinarea românilor. ”Fleacul” la care făcea referire Băsescu atunci s-a transmis neatins în timp și-n discursul lui Klaus Iohannis, care considera în public că „dacă votul ar fi fost organizat în condiții normale îi rupeam”. ”Fleacul” suntem noi, toți ceilalți, care nu am fost de acord cu revenirea lui Băsescu în 2009 și nu suntem de acord cu Iohannis la Cotroceni în 2014. Un ”fleac” care-i include desigur și cealaltă jumătate a României care, dintr-un motiv sau mai multe, a ales să nu-și exprime votul. Acest ”fleac” reprezintă deci mai mult de jumătate din populația cu drept la vot a României, oameni ca mine și ca tine, care sunt beneficiari și ei ai Constituției pe care Iohannis o ignoră atât în litera ei cât și în spiritul care-i impune să fie un președinte al tuturor românilor.

Pe cine vrea să rupă Klaus Iohannis? Este aproape irelevant de realizat. Scăparea în legătură cu care Victor Ponta a declarat că Iohannis „a gândit în germană și i-a ieșit în română”, nu dovedește decât că toate bănuielile referitoare la o continuitate Băsescu-Iohannis sunt întemeiate. Au fost niște biete minciuni toate încercările lui Iohannis de se dezice de rolul ”președintelui jucător”. Un președinte arbitru, cum se pretinde că dorește să ajungă Iohannis, nu rupe pe nimeni. Uitați-vă spre Ungaria vecină. Pe cine ”rupe” președintele maghiarilor, dr. Áder János ?

Citește și: Din semnalele publice, Iohannis ar dori dezbaterea într-una din cele șase case, moderată eventual de soție

Ce a spus Iohannis este o prostie incomensurabilă, indiferent în ce limbă a gândit-o sau a spus-o. Un președinte partizan încalcă la fel de grav neutralitatea și nevoile de mediere ale societății, indiferent în ce limbă gândește, când declară ca pe stadion, la o pauză de scandat, că i-ar rupe pe adversari.

Pe ultima sută de metri, inevitabil, Klaus Iohannis își dă arama pe față: dacă va câștiga va fi preocupat mai mult să câștige cu orice preț – exact ca Băsescu – să-și înfrângă adversarii și prea puțin se va preocupa să-i reprezinte pe români, să medieze și să garanteze buna funcționare a instituțiilor statului. Intransigența lui Klaus Iohannis, care i-ar fi rupt pe adversari iar în turul doi ”nu negociază cu nimeni” nici măcar nu este una germană ci mai degrabă este fanatism de factură nord-coreeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
nic
Pe tonta sa-l rupa, fa Eleno!!!!!
05 noi, 2014
Flavius
Articol?
Nu, serios, acesta se vrea un articol de presa? Ar putea fi foarte bine integrat continutul intr-un pliant electoral al lui Ponta. Nici macar nu il simpatizez pe Johannis dar, pe bune acum, cum sa fiti atat de tendentioasa? Cu totii avem opinii si nimeni nu poate fi absolut obiectiv, dar ca jurnalist trebuie macar sa pastrati o minima aparenta de neutralitate. V-o spune un stangist convins.
05 noi, 2014
gica
johanis
Asta-i omul adevarat.....tace si le face ,doar ca nu prea a nimerit-o cu apucaturile de sorginte basista ...nici nu-i de mirare ca se inteleg si nu se ataca deloc ....dimpotriva ,minte si-l denigreaza pe Ponta ...de parca romanii sant orbi si surzi ....!! nu e bun de presedinte ,de primar da, acolo nu te contrazice multa lume ...mai ales daca depinde de tine,ca restul te ignora....pacat ,daca tacea filosof ramanea si cu reputatia intacta ...la sibiu...!!!!
05 noi, 2014
Cal
evz
Ce se intampla cu ziarul asta de esta asa de pro Ponta si anti Iohannis? A platit Ponta mai mult?
05 noi, 2014
tyrex
Sasalaul asta cretin si arogant, anagramat si semidoct repetent la limba romana ,continua sa jigneasca peste jumatate din populatia tarii pentru ca in capul ala a lui de kriminal si vinzator de copii cine nu e cu el trebuie "rupt" in cel mai pur stil mafiotic si copie mizerabila a lui bashinescu. Siktir sasalaule cu asemenea discursuri si obrazniciile tale plus fumurile de superioritate imbecila pe care le afisezi nu o sa faci niciodata nimic . Acum iti vind un pont cald vezi ca in iunie anul viitor o sa fii invitaa la niste decalaratii depre adoptiile tale in Canada si SUA ,copii care in mare parte nu se mai gasesc. Asa ca lasa presedentia si gandestete bine ce mai minti ca acolo nu e justitia din Romania. Dispari zdreanta cat mai ai timp.
05 noi, 2014
Cal
Daca gunoaie ca tine nu il plac pe Iohannis atunci sunt mai sigur ca niciodata ca Iohannis este candidatul ideal.
05 noi, 2014
batranul
Anagramat, mafiotic, o gramada de virgule absente. Invatam si noi sa scriem corect?
17 noi, 2014
iulian
Fara suparare, dar daca iesea favoritul tau.. cealalta jumatete se simtea jignita.... Mi-as dori ca lumea sa fie mai roz... si faptul ca a iesit cineva in turul doi cu un procentaj aproximativ egal cu adversarul sau, denota faptul ca suntem intr-o democratie. Incearca sa fi multumit/multimita timp de 5 ani pentru a-ti exprima iar punctul de vedere... sau traieste in ura continua timp de 5 ani si alimenteaza ura asta cu fiecare greseala pe care o face Iohannis cu gandul ca Ponta nu putea sa faca aceleasi greseli . Si app nici unul nu e sfant aceleasi cuvinte pe care tu le-ai spus le putea spune oricine despre Ponta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ