Pe cine vede Elena Udrea în turul II la prezidenţiale

| 04 aug, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedintele PMP, Elena Udrea, consideră că în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale bătălia se va da între candidatul stângii, social-democratul Victor Ponta, şi 'candidatul susţinut de preşedintele Traian Băsescu' şi de PMP, Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu candidat. Elena Udrea a explicat, luni, la Adevărul live, că nu crede în scenariul în care, în turul II, confruntarea va fi între Victor Ponta şi candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL), deoarece 'electoratul băsist va face diferenţa'.

'Nu cred că va fi aşa (Victor Ponta versus candidatul ACL în turul II - n.r.), mai ales văzând ce se petrece acum în interiorul acestei alianţe. (...) Cred că în turul II nu va intra candidatul ACL, ci candidatul susţinut de Traian Băsescu pentru că va conta, la diferenţă de unul, două, trei procente, ce va face electoratul băsist', a spus Udrea.

Ea a adăugat că Cristian Diaconescu are cea mai bună pregătire profesională dintre toţi cei înscrişi în cursa electorală din toamnă şi că, dacă va primi susţinere şi din partea celorlalte partide de dreapta, are potenţialul de a-l învinge, în turul II, pe Victor Ponta.

Citeşte şi: Bătaie ca-n șapte păcate pe dreapta. Protagoniștii - aceiași MRU și Udrea

Victor Ponta candidat. 'Dacă susţinea va veni nu numai din partea PMP şi a preşedintelui Băsescu, dar şi din partea celorlalte partide de centru dreapta, Cristian Diaconescu are şanse foarte mari să-l învingă pe Victor Ponta. Eu chiar cred că Diaconescu va fi candidatul care va intra în turul II. Este cel care, în condiţiile în care avem deja cinci candidaţi ai opoziţiei, poate aduce alături de el şi electoratul lui Traian Băsescu. Odată intrat în turul II mă aştept ca electoratul PNL şi PDL să vină alături de contracandidatul lui Victor Ponta, pentru a-l învinge', a mai spus Udrea.

Liderul PMP a adăugat că există posibilitatea ca din partea ACL să nu fie desemnat candidat în alegerile prezidenţiale preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi că 'decât să se certe între ei, dacă să fie Iohannis sau altcineva, o soluţie ar fi să-l susţină pe Cristian Diaconescu'.

Elena Udrea a comentat şi candidatura preşedintelui PLR, Călin Popescu Tăriceanu, la alegerile prezidenţiale, afirmând că acesta nu va reuşi să îi asigure lui Victor Ponta, în turul II, o victorie sigură prin voturile pe care va reuşi să se desprindă de la electoratul PNL.

Candidaţi prezidenţiale 2014. 'E posibil să nu fie desemnat candidat Iohannis, pentru povestea cu ANI şi pentru prestaţia domnului Iohannis. Dincolo de candidatul ACL, avem un alt candidat care joacă partitura lui Victor Ponta - Tăriceanu. Domnul Ponta are nevoie de acele voturi. (...) Soluţia Tăriceanu, zic eu, va funcţiona pentru că sunt mulţi nostalgici USL (...) care vor merge cu cel ce va da mesajul: ‘Am vrea să refacem USL'. Domnul Tăriceanu este acel cal troian aruncat în regatul dreptei prin care Victor Ponta speră să câştige un procent din electoratul de centru-dreapta de care are nevoie în turul II. (...) Dar Tăriceanu nu poate lua atât de mult de la PNL şi, dintre cei pe care îi ia în turul I nu-i poate muta pe toţi la Victor Ponta, aşa încât Victor Ponta să câştige preşedinţia', a mai spus Udrea.

Citeşte şi: CRISTIAN DIACONESCU, candidatul iepure al lui Băsescu - prima smotoceala cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2014
herodot1
Doamnă Elena Udrea, vă rog treziți-vă! Numai în vis ați putea spera ca domnul Cristian Diaconescu să intre în turul 2. Care electorat al domnului (nu scriu președinte pentru că acesta nu este membru al unui partid și deci nu are electorat) Traian Băsescu, nu l-ați văzut deja la europarlamentare? Înțeleg opinia dv. ca un mod de a crește în ochii șefului dar este inutil: totul este definitiv pierdut iar domnul Traian Băsescu ar face bine să meargă la sapă (de lemn).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ