Penalii din PNL au ÎNGROPAT moţiunea de cenzura

| 13 iun, 10:01

Motiunea de cenzura a PNL a fost respinsa, dupa ce a intrunit doar 194 de voturi „pentru". Liberalii aveau nevoie de 278 de voturi „pentru".

Esecul PNL era previzibil. El era anuntat nu de calculele matematice sau de incapacitatea liberalilor de a se constitui intr-o alternativa reala si consistenta la actuala putere, ci de onestitatea si integritatea celor din PNL.

Motiunea din 2012 impotriva guvernului PDL a trecut, in premiera pentru politica romaneasca de dupa 1989, deoarece avea in spate o larga sustinere populara. Curentul popular era clar impotriva guvernarii patronate de Traian Basescu.

Astazi, o astfel de presiune nu exista. In cele cateva orase din tara in care oamenii au iesit in strada pentru a cere demisia premierului Ponta s-au strans cateva sute de oameni. Romania nu este mobilizata. De ce? Pentru ca nu are incredere in PNL. Pentru ca PNL nu inseamna o altfel de politica. Pentru ca PNL are coruptii sai, pe care ii protejeaza.

Motiunea de cenzura nu avea cum sa treaca in conditiile in care a fost depusa si sustinuta de un partid care ii are in randurile sale si ii tine pe bancile Parlamentului pe Tudor Chiuariu, Corneliu Dobrițoiu și Dan Popescu, condamnați de instanță, pe Varujan Vosganian, protejat in fata procurorilor, pe Ion Ariton, Gigi Chiru, Lucian Iliescu si Cristian Florian, toti urmariti penal sau pe Ionut Zisu, trimis in judecata pentru evaziune fiscala.

Acestia sunt oamenii cu care PNL a dorit sa dea jos guvernul Ponta.

Citeste si: DEMISIE din Guvern. Premierul VICTOR PONTA a fost părăsit

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iun, 07:50
vasile tomazian
Trebuie sa fi cel putin idiot sa afirmi ca "penalii din PNL au ingropat motiunea de cenzura" !
Adica sunt necesare 278 de voturi pentru admiterea motiunii, voteaza pentru motiune 194 si se incearca acreditarea absolut tampita ca cei cativa liberali absenti sau discreditati de actiunile justitiei au dus la caderea motiunii.
Motiunea a fost respinsa pentru ca Ponta si Oprea au interzis celor din PSD si UNPR sa voteze de teama unor tradari ! In consecinta cele doua partide nu au votat, deci absenta voturior din PSD, UNPR, UDMR a dus la caderea motiunii !
14 iun, 09:39
Ernest Pap
De la 194 până la 278 sunt 84 de voturi şi nu " câteva " . MAI CUGETĂ !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ