Pensionar de lux "a la PSD": 253.859 de lei pe an, doar de la stat

| 25 iul, 19:37

Dorin Ionuț Grosu este un "tânăr" pensionar care poate face invidios orice manager de companie multinațională. A lucrat în serviciile secrete ale Armatei și Poliției, de unde primește o pensile lunară de 12.000 de lei.

Aceste venituri sunt cumulate cu un salariu de 32.980 de lei, de la Ministerul Economiei. Și pentru că banii sunt "puțini", Grosu mai beneficiază și de 72.739 de lei, sub formă de indemnizații de membru în Consiliul de Administrație la mai multe companii de stat.

Dorin Ionuț Grosu este unul dintre tinerii pensionari produși de PSD și recuperați tot de partidul de guvernământ. După doar 17 ani de activitate în serviciile secrete ale Armatei și Poliției, el s-a pensionat în 2017 cu o pensie de circa 12.000 de lei pe lună, grație reintroducerii pensiilor speciale de către PSD.

În plus, el a fost adus de PSD să lucreze tot la stat, la Ministerul Economiei.În 2018, el a fost numit director de cabinet al ministrului Economiei de la acel moment, Dănuț Andrușcă. A fost preluat de actualul ministru, Niculae Bădălău, care l-a transformat în consilier, scrie G4Media.

Venituri uriașe de la stat

Declarația de avere din luna mai 2019 arată că Dorin Ionuț Grosu a câștigat în 2018 suma de 253.859 de lei doar de la stat: din pensie, salariu și indemnizații de membru în mai multe consilii de administrație (CA) ale unor companii la care Ministerul Economiei este acționar majoritar.

Astfel, cea mai mare sumă a fost încasată din pensii (plus restanțe): 148.140 de lei. Urmează salariul de la Ministerul Economiei – 32.980 de lei, și indemnizațiile din CA – 72.739 de lei.

Grosu a fost în 2018 membru în consiliile de administrație de la Compania Națională Romarm, de la Șantierul Naval Damen 2 Mai și de la IOR SA, potrivit declarației de avere de anul trecut. În declarația completată în luna mai 2019 apare ca membru în consiliul de supraveghere al unei singure companii de stat – Șantierul Naval.

CV de militar specializat în operațiuni de intelligence

CV-ul oficial al lui Dorin Ionuț Grosu arată o carieră în jurul serviciilor secrete. El a absolvit Institutul Național de Informații (studii completate cu o diplomă în științe economice la Universitatea Hyperion și un master în securitate comunitară la Universitatea Bioterra).

Primul job a fost la Direcția Generală de Informații a Apărării din Ministerul Apărării Nationale, după care a lucrat la Directia de Combatere a Crimei Organizate din Ministerul de Interne și la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din MAI. În 2013 a ajuns directorul Direcției Schengen din MAI, apoi a primit alte funcții de conducere în Ministerul de Interne, printre care și director adjunct la Direcția Operațiuni Speciale din Poliție.

Plasat în conducerea unor companii strategice de stat

Recuperat de PSD de la pensie, Dorin Ionuț Grosu a fost plasat rapid în conducerea unor companii strategice la care statul român e acționar. Astfel, în 2018 el a ajuns în consiliul de administrație al Romarm, principalul producător de armament din România, dar și la IOR (companie specializată în aparatură optică pentru armată).

În plus, el a ajuns și în conducerea companiei Şantierul Naval 2 Mai din Mangalia, transformat în Damen Shipyards Mangalia după un parteneriat cu compania olandeză Damen. De altfel, Grosu apare într-o fotografie publicată pe site-ul companiei olandeze de la un eveniment la care a participat alături de fostul ministru al Economiei, Daniel Andrușcă, și conducerea Damen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ