Pentru Hitler, aceste structuri aveau o importanţă VITALĂ. Ce a surprins un fotograf după 70 de ani

| 16 iun, 2014

Germanii au construit la începutul anilor 1940 mii de buncăre care aveau ca rol apărarea de orice atac maritim. Acestea se întindeau din Norvegia până la graniţa cu Franţa şi cu Spania. Decenii de atunci, multe dintre aceste construcţii mai există încă, iar un fotograf a vrut să le facă cunoscută frumuseţea.

Fotograful Stephan Vanfleteren, în vârstă de 44 de ani, a crescut în apropierea unor structuri similare atunci când era copil şi locuia în Belgia, dar nu le-a dat la acea vreme mare importanţă. Pentru el nu erau în copilărie decât relicve din beton ale trecutului aflate în decădere, scrie Wired.

În munca sa ulterioară ca fotograf a fost trimis să surprindă în imagini unele dintre buncărele naziştilor pentru un muzeu belgian. Atunci şi-a descoperit pasiunea pentru aceste construcţii şi a hotărât să le fotografieze. La scurt timp după, el a reuşit să publice un albun foto cu imaginile buncărelor germanilor.

"Acestea erau clădiri construite pentru apărare strategică, dar aveau o adevărată frumuseţe şi o legătură cu arhitectura modernă", explică Vanfleteren.

Fotograful a ales să nu folosească lumini artificiale sau alte procedee pentru a accentua caracteristicile vechilor buncăre naziste. El explică, totodată, că munca lui este de fapt o încercare de documentare a acestor structuri deosebite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ