Percheziții de amploare în București și 19 județe. Rețea de firme fantomă, anihilată

| 21 mar, 10:41

Percheziții de amploare în Capitală și în 19 județe, joi dimineața, la firme bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul suspectat este de peste 6 milioane dolari.

Percheziții evaziune fiscală. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Percheziții evaziune fiscală. Activităţile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Percheziții evaziune fiscală. Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Două firme fantomă cu sediul în județul Giurgiu au furnizat facturi fictive privind bunuri sau servicii unui număr de alte 150 de societăți comerciale. Surse din cadrul anchetei afirmă că în documente apare și numele Romtelecom, care a încheiat contract cu o firmă, iar această a subcontractat celor două firme fantomă.

Percheziții evaziune fiscală. „Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă", cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu", spun reprezentanţii IPJ Giurgiu.

Percheziții evaziune fiscală. În cauză, se efectuează cercetări faţă de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

Percheziții evaziune fiscală. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.

Percheziții evaziune fiscală. La acţiune participă poliţişti de la unităţile teritoriale unde sunt efectuate percheziţiile şi jandarmi din Giurgiu, Teleorman şi Ploieşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ