PERCHEZIȚII în cinci județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul livrărilor alimentare

| 21 iun, 10:59

Polițiști din Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, efectuează miercuri dimineață 43 de percheziții domiciliare în județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și în municipiul București, într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. și spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, vor fi puse în executare 45 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 14.500.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 65.000.000 de lei.

IGPR precizează că activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. și spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 — 2015, reprezentanții unor societăți comerciale cu sedii în județul Călărași și în București, ar fi conceput și implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive de mărfuri.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi folosit documentație falsă (facturi fiscale, documente de transport), utilizând societăți comerciale de tip "fantomă" din afara statului român (Bulgaria și Cipru).

Astfel, aceștia ar fi livrat fictiv produse alimentare către aceste firme fantomă, însă în realitate le-ar fi vândut prin intermediari, cu documente fictive sau "la negru" pe teritoriul României, eludându-se în acest fel T.V.A. datorată bugetului de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ