Percheziţii de amploare în Constanţa! 14 persoane, audiate într-un dosar de evaziune cu prejudiciul de 3 milioane de euro

| 15 iul, 15:32

În urma unor percheziții făcute în Constanța la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, 14 persoane au fost duse la audieri la DIICOT.

Persoanele aduse la audieri sunt suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerţului cu fier vechi.

Prejudiciul în acest caz este estimat de anchetatori la 3 milioane de euro.

Membrii grupării, formată din nouă persoane, sunt suspectaţi că au înregistrat în evidenţele contabile, în perioada martie 2014 - iulie 2015, în mod repetat, şi alte documente legale ale unor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pe baza facturilor fiscale emise de o altă firmă, de tip "fantomă", a precizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Sumele de bani obţinute din evaziune fiscală au fost transferate succesiv în conturile bancare ale societăţii de tip fantomă şi apoi retrase în numerar, pe baza unor documente false.

În urma celor 14 percheziţii desfăşurate marţi, la domiciliile membrilor grupării, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente din evidenţa contabilă, tehnică IT, 57.650 de lei, 14.000 de dolari şi 4.000 de euro.

 

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la Direcția de Sănătate Publică din București. DELAPIDARE de 300.000 de euro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ