Percheziţii DNA la un spital de psihiatrie

| 31 mar, 10:54

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

În cursul zilei de 31 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două locații situate în municipiul Iași, dintre care una la sediul unei instituții publice: Spitalul de Psihiatrie Socola.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Iași.

Surse din rândul anchetatorilor, citate de Ziarul de Iaşi, spun că procurorii caută acte din perioada în care manager la spitalul Socola era medicul Călin Scripcaru, care în prezent este consilier local din partea PSD. Descinderile ar avea legătură cu un caz mai vechi aflat în atenţia ANI.

ANI a anunţat în aprilie 2014 că directorul financiar de la Spitalul de Psihiatrie „Socola“ a fost în conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală de către Daniela Maria Rădulescu, directorul financiar contabil din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.

Aceasta a încheiat un contract de furnizare de produse cu o societate în cadrul căreia soţul, Constantin Rădulescu, deţine funcţia de director zonal - Iaşi. Valoarea totală a contractului este de 23.915 lei. Contractul încheiat a fost semnat de Daniela Maria Rădulescu în calitate de beneficiar şi de Constantin Rădulescu în calitate de furnizor, realizându-se astfel foloase patrimoniale pentru soţ.

Citeşte şi: PERCHEZIȚII în Capitală și alte cinci județe: sunt căutați traficanți de aur și bijuterii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 11:21
VIORICA
OFERTA LOC DE MUNCA
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ