PERCHEZIŢII în Argeş, Ilfov şi Bucureşti: dosar de evaziune fiscală

| 17 sep, 08:28

Şase percheziţii sunt efectuate, joi, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane, într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, potrivit Agerpres.

Descinderile, efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au loc în judeţele Argeş şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

"Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională a unui grup de persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. Persoanele sunt bănuite că în cursul anului 2014 ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente justificative fictive provenite de la societăţi comerciale de tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 250.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ