PERICOLUL din sucurile de fructe

| 21 feb, 2014

Consumul sucurilor de fructe este considerat un obicei sanatos. Copiii beau asa ceva aproape in fiecare zi si fara limite, pentru ca parintii sunt convinsi ca sucul este bun pentru ei.

Exista chiar si notiunea de terapie cu suc. Logica spune ca aceste bauturi sunt benefice, deoarece fructele din care sunt preparate sunt benefice. Intr-o anumita masura acest lucru este adevarat.

Dar, in evaluarea compozitiei sucurilor ambalate si a efectului lor asupra organismului trebuie sa luam in calcul varianta limitarii consumului unor asemenea bauturi. Care sunt pericolele din suc?

Oameni de stiinta din Scotia au demonstrat ca sucul de fructe este la fel de periculos pentru sanatate ca si bauturile carbogazoase. Acestia au comparat sucul de mere cu  Coca-Cola si au constatat ca cele doua bauturi contin aceiasi cantitate de calorii si zahar. Se pare ca, pe termen lung, nu conteaza ce bei, suc sau coca-cola, pentru ca productia de insulina va fi identica in ambele cazuri.

Daca esti un inrait amator de sucuri de fructe, nivelul zaharului va inregistra salturi semnificative, fapt care cu siguranta va suprasolicita pancreasul. Totodata, abuzul de sucuri de fructe poate duce la cresterea riscului de diabet. Ideea este ca sucul de fructe este diferit de fructele din care este obtinut din cauza faptului ca lipseste pulpa, cea care impiedica aportul abrupt de zaharuri in sange.

De aceea, oamenii de stiinta recomanda limitarea dozei de suc ​​de fructe la doar un pahar pe zi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ