Pericolul la care ne expunem când mâncăm cireşe. Pot fi letale!

| 12 ian, 2014

Unele alimente pe care le cumparam din magazine si pe care le consumam des prezinta un pericol major pentru sanatatea noastra.

Ciresele
Desi sunt o alegere facuta des de oameni, aceste fructe delicioase ascund in ele o substanta periculoasa. In samburii de cirese se gaseste cianura de hidrogen. Ea poate provoca dureri de cap, ameteli, confuzie, anxietate si o stare de voma. Samburii elibereaza aceasta substanta daca sunt sfaramati, iar atunci cand cantitatea este mare, urmarea poate fi chiar una letala. Din fericire, chiar daca sunt inghititi, samburii sunt eliminati intregi de corpul uman.

Merele
Si merele au in samburii lor aceeasi substanta ca samburii de cirese. Consumul intens de samburi de mere poate avea urmari neplacute pentru sanatatea ta. Atunci cand corpul metabolizeaza samburii respectivi, un anumit compus este transformat in cianura de hidrogen.

Migdalele salbatice

Cel mai bine este sa cumperi migdale din magazin, si nu sa le culegi din salbaticie. Varianta salbatica a acestui tip de alune contine, de asemenea, cianura de hidrogen. Ele contin o cantitate de 4-9 mg din aceasta substanta, ea putand avea un efect letal intr-o anumita concentratie. Chiar si o doza mica din ea are capacitatea de a da nastere unor efecte severe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 14:00
RonaldCew
сайт
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/2MpL94b
11 feb, 2014
cristi
Nu-i adevarat
De cand ma stiu mananc mere cu tot cu cocean si samburi, si inca n-am bolunzit. E adevarat ca samburii de cirese nu-i mananc, pentru ca inca nu mi-am pus dinti de widia, iar migdale culese din salbaticie inca n-am mancat, pentru ca in migdalii din spatele blocului inca n-am gasit fructe, probabil ca le fura ciorile.
13 ian, 2014
Kviatkovski
Bai fratilor vad ca imediat nu mai putem manca nimic. Eu cred ca dupa ce mancam cirese sau mere acestea se tran sforma in kkt nu in cianuri.Mai lasati-ma cu politica voastra de vax.
13 ian, 2014
dunitru
hcn
Nu c-as mai sti eu multa chimie, dar HCN parca e acid cianhidric, nu cianura de H!
13 ian, 2014
Ciklopul
Autorul...
articolului este dus cu capu'! Cine naiba mananca samburii de la cirese?! Apoi... cianura de hidrogen (HCN) este folosita ca dezinfectant!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ