Pericolul nebănuit de la volan. Un şofer din 20 are această problemă fără să ştie

| 27 feb, 2014

O tulburare de somn mai puţin cunoscută este responsabilă de unul din 5 accidente rutiere, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii britanici. Sindromul de Apnee Obstructivă în Somn afectează un şofer din 20 şi provoacă periculoasa „aţipire la volan”.

La cercetare au participat mai mulţi şoferi, care au fost testaţi pe un simulator auto. Cei care sufereau de această tulburare de somn conducereau la fel periculos ca şi cei aflaţi sub influenţa alcoolului, conform descoperă.ro.

Afecţiunea nu le permite să doarmă bine. Muşchii gâtului se relaxează prea mult în timpul somnului, provocând blocarea respiraţiei, de aceea ei se trezesc foarte des, simţind nevoia să respire.

Prin urmare, aceşti şoferi sunt foarte obosiţi şi predispuşi să aţipească la volan. De obicei, ei nu ştiu că suferă de apnee în somn, nefiind conştienţi că se trezesc foarte des noaptea. Pentru că nu urmează un tratament, riscul de a face un accident rutier este de 6 ori mai mare în cazul lor.

Multe persoane care suferă de apnee sunt supraponderale. Simpotomele cele mai evidente ale acestei tulburări este somnolenţa din timpul zilei şi dificultatea de a se concentra. Cei care suferă de apnee sforaie foarte mult, au senzaţie de sufocare noaptea şi se agită mult în somn.

Din fericire, există un tratament eficient, care îi poate scăpa de problemă. Dar, până când acesta îşi face efectul, persoanele care suferă de apnee în somn nu ar trebui să mai urce la volan.

Tag-uri: la volan, soferi, somn
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ