Pericolul nebănuit de la volan

| 03 iul, 2014

O tulburare de somn mai putin cunoscuta este responsabila de unul din 5 accidente rutiere, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii britanici. Sindromul de Apnee Obstructiva in Somn afecteaza un sofer din 20 si provoaca periculoasa „atipire la volan”.

La cercetare au participat mai multi soferi, care au fost testati pe un simulator auto. Cei care sufereau de aceasta tulburare de somn conducereau la fel periculos ca si cei aflati sub influenta alcoolului, scrie Daily Mail.

Afectiunea nu le permite sa doarma bine. Muschii gatului se relaxeaza prea mult in timpul somnului, provocand blocarea respiratiei, de aceea ei se trezesc foarte des, simtind nevoia sa respire.

Prin urmare, acesti soferi sunt foarte obositi si predispusi sa atipeasca la volan. De obicei, ei nu stiu ca sufera de apnee in somn, nefiind constienti ca se trezesc foarte des noaptea. Pentru ca nu urmeaza un tratament, riscul de a face un accident rutier este de 6 ori mai mare in cazul lor.

Multe persoane care sufera de apnee sunt supraponderale. Simpotomele cele mai evidente ale acestei tulburari este somnolenta din timpul zilei si dificultatea de a se concentra. Cei care sufera de apnee sforaie foarte mult, au senzatie de sufocare noaptea si se agita mult in somn.

Din fericire, exista un tratament eficient, care ii poate scapa de problema. Dar, pana cand acesta isi face efectul, persoanele care sufera de apnee in somn nu ar trebui sa mai urce la volan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2014
Panait Ioan
Somn la volan
Acum am inteles de ce Cacarau nu are permis de conducere auto. Cum el doarme mereu si mai toata ziua picoteste, ar fi fost un pericol pentru el, pentru familia lui si chiar pentru PNL, care ramanea fara „cel mai treaz” conducator. Oricum , este minunat ca la conducerea partidului a venit unul mut, dar cu permis de BMW.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ