Periculos – președintele României a pierdut contactul cu realitatea

| 02 mai, 2014

Dorind probabil cu tot dinadinsul să le strice românilor și bucuria zilei de 1 mai, președintele Traian Băsescu a ieșit, joi dimineața, într-un interviu la B1 TV, condimentat cu obișnuitele atacuri la persoană și minciuni

Și totuși, declarațiile șefului statului au depășit ”normalul” unei ieșiri în fața presei din partea lui Traian Băsescu, reușind să surprindă de o manieră negativă prin lipsa totală de modestie și pierderea oricărei legături cu realitatea. Astfel, șeful statului a încercat nici mai mult nici mai puțin decât să facă apologia ”regimului Băsescu”, susținând sus și tare că acesta înseamnă ”o justiţie care a început să funcţioneze, un regim în care România a recuperat 10.000 de kilometri pătraţi în Marea Neagră, regimul în care s-au promovat patru coduri. Regimul în care s-a dat legea Educaţiei. În care s-a redus numărul de funcţionari şi multe altele”.

Ascultându-l pe șeful statului, ai crede că, în România, curge numai lapte și miere și că, în acești aproape 10 ani de zile, de când Traian Băsescu s-a instalat la Palatul Cotroceni, toate au mers ca pe roate. Șeful statului nu suflă o vorbuliță nici despre criza care a prins România total nepregătită și nici despre măsurile de austeritate extrem de dureroase pentru populație pe care le-a impus prin guvernele pe care le-a girat.

Traian Băsescu vorbește, în schimb, despre reducerea numărului de funcționari ca despre o mare realizare. Și, totuși, discutăm despre sute de mii de oameni care și-au pierdut locurile de muncă și, mai ales, despre o totală lipsa de discernământ în implementarea programului de concedieri care a adus în pragul colapsului sisteme esențiale, precum Educația, Poliția, sau Sănătatea.

În mod convenabil, Traian Băsescu vede doar partea plină a paharului  și când vorbește despre modul în care funcționează justiția română. Și, totuși, pentru românii care au fost nevoiți să strângă cureaua, în timp ce clientela politică a lui Traian Băsescu a spoliat bugetul statului, lucrurile nu stau nici pe departe atât de bine. Cetățenii acestei țări încă mai așteaptă să îi vadă trași la răspundere pe acei politicieni din siajul Palatului Cotroceni, care s-au îmbuibat pe seama taxelor și impozitelor plătite de românul de rând, dar care, în mod miraculos, au fost aproape complet feriți de brațul lung al justiției.

Șeful statului se laudă cu cei 10.000 de kilometrii pătrați recuperați de România, dar uită să menționeze că, în perioada regimului său, țara noastră a ajuns să fie complet izolată în marea familie europeană și că au trebuit aproape doi ani de zile de eforturi continue, pentru a-și recâștiga rolul regional și internațional pe care îl merită.  Mai lipsea doar ca Traian Băsescu să se compare pe sine cu regele Ferdinand, cel în timpul căruia s-a înfăptuit Marea Unire de la 1918!

Toate aceste exemple demonstrează un singur lucru. Traian Băsescu, la fel ca toți mitomanii, a pierdut orice legătură cu realitatea și a ajuns să trăiască într-o lume paralelă, care nu mai are nimic în comun cu țara în care românii au trăit în ultimii zece ani de zile. Ceea ce, bineînțeles, este extrem de periculos, ținând cont că discutăm despre un personaj care este încă șef al statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mai, 2014
Ioan Ionut
Si totusi..
Si totusi, sa fim corecti... T. Basescu e numai presedinte (chiar daca unul "jucator"). Nu i se pot atribui masinatiuni ce tin de guvern si de parlament dupa cum se oretinde in articolul de fata, nici de
bine (10.000 km p recuperati), nici de rau (criza mondiala a capitalismului si pasarea acesteia de catre marile corporatii pe umerii fragili ai unor tari ca Romania).
In rest toti s-au imbuibat, mai ales PSD-istii.
Cand a preluat Basescu primul mandat economia tarii era deja practic vanduta si incasata.
Dar marea noastra problema e ca Basescu si Ponta sunr coegi de munca iar desele iesiri pe sticla pentru a se latra reciproc sunt pentru distrage atentia de la asta.
03 mai, 2014
dinica
un matrafoxat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ