Persoanele alergice la înțepături de albine NU găsesc tratament în țară

| 10 aug, 20:46

Românii care sunt alergici la înţepătura de albină sau de viespe îşi caută tratamentul necesar în străinătate. De câţiva ani, pe rafturile farmaciilor din România, vaccinul împotriva veninului acestor insecte nu se mai găseşte. Ca să nu-şi pierdă viaţa, oamenii scot din buzunar câteva sute de euro pentru vaccin, pe care îl cumpără din Ungaria sau Germania.

„Cei alergici pot dezvolta forme severe care pot merge de la o urticarie generalizată, până la un șoc anafilactic cu deces”, afirmă dr. prof. univ. Diana Deleanu.

De doi ani, firma care importa vaccinul la noi în ţară s-a închis. Este motivul pentru care persoanele alergice trebuie să facă drumuri în străinătate.

În alte ţări europene, ca Franţa sau Germania, vaccinul se găseşte în farmacii şi este decontat aproape integral. În România, situaţia este diferită.

Mihai Moisescu, director executiv DSP Cluj a declarat pentru Digi24: „Nu am cunoştinţă de existenţa vreunui vaccin împotriva veninului de albină sau de viespe. Nu există în calendarul de vaccinări al Ministerului Sănătăţii.”

Potrivit specialiştilor, vaccinul împotriva veninului albinelor sau viespilor reprezintă singurul tratament pentru astfel de alergii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ