Peste 10,7 milioane de asiguraţi şi-au primit cardurile naţionale de sănătate

| 07 noi, 2014

Peste 10,7 milioane de asigurati din toata tara si-au primit cardurile nationale de sanatate, adica 95%, informeaza un comunicat de presa al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"Datele furnizate de Posta Romana, privind stadiul de distribuire a cardului national de sanatate, arata ca, in intervalul 19 septembrie - 6 noiembrie, au fost predate asiguratilor peste 10,7 milioane de carduri de sanatate, astfel ca, rata de distribuire a cardurilor la nivel national este de aproximativ 95 la suta", scrie comunicatul.

In Bucuresti au fost preluate in reteaua postala 1,4 milioane de carduri dintre care au ajuns la asigurati prin servciile postale 1,1 milioane de carduri. Astfel 81% din bucurestenii asigurati au primit pana acum cardul de sanatate.

Diferenta de carduri se afla inca in reteaua postala si, in cazul cardurilor care au depasit termenul de 20 de zile alocat distribuirii prin servicii postale, ele iau drumul caselor de asigurari de care apartin.

Potrivit CNAS, procesul de distribuire a cardurilor se va incheia in jurul datei de 15 decembrie.

CNAS si casele de asigurari de sanatate vor informa asiguratii in momentul cand incepe activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de sanatate. Urmeaza o perioada de testare a cardului national de sanatate, in care cele doua sisteme vor merge in paralel, iar apoi cardul national de sanatate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate si decontate doar prin intermediul lui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ