Peste 30.000 de români ameninţaţi de iresponsabilitatea lui Klaus Iohannis şi a ACL

| 26 aug, 2014

Atitudinea vădit tendenţioasă legată de proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor arată că opoziţiei nu îi pasă aproape deloc de rezolvarea unei probleme punctuale de pe urmă căreia 30.000 de români ar avea de suferit.

Amnistie fiscală pensionari. Deşi atenţia opiniei publice a fost îndreptată asupra votului dat de Senat în ceea ce priveşte cererea de reexaminare a legii prin care se realizeză reducerea CAS cu 5 procente, în Camera Superioară a Legislativului s-a consumat luni și un alt eveniment politic important. După votul respectiv, senatorii opoziţiei au părăsit rapid sala, fapt ce a făcut ca sesiunea extraordinară a Senatului să fie suspendată din lipsă de cvorum, astfel încât proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi votate.

Comportamenul aleşilor opoziţiei este cu atât mai condamnabil cu cât, doar cu câteva minute înainte de votul pentru amnistierea fiscală, ei votaseră fără probleme alături de putere pentru respingerea cererii de reexaminare a legii de reducere a CAS-ului. Astfel, aleşii dreptei au dovedit că atunci când există voinţă politică, rezolvarea anumitor probleme ce ţin de interesul românilor poate fi una transpartinică şi dincolo de dinamica jocului electoral.

Citeşte şi: Amnistie fiscală pensionari. Câţi pensionari vor avea linişte în urma amnistiei fiscale

Atitudinea vădit tendenţioasă legată de proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor arată că opoziţiei nu îi pasă aproape deloc de rezolvarea unei probleme punctuale de pe urmă căreia 30.000 de români ar avea de suferit. În schimb, opoziţia pare blocată în logica meschină a interpretării propunerilor guvernului într-o cheie electorală, caracterizând demersul executivului drept populist.

Chiar dacă ar avea dreptate, gestul de a întoarce spatele unei dezbateri în care îşi puteau spune punctul de vedere arată cât de meschini sunt în realitate membrii opoziţiei. Blocajul nejustificat creat de Blaga, Iohannis şi ai lor nu face decât să creeze tensiuni sociale şi, dacă este să analizăm impactul electoral al deciziei de a părăsi plenul, să aducă pierderi pentru ACL.

Citeşte şi: Reducerea CAS şi răzgândacii liberali

Pe de altă parte, argumente obiective împotriva propunerilor executivului nu prea există. Guvernul a ales cea mai bună varinată pentru a rezolva o problemă creată din cauza autorităţilor, dar a cărei notă de plată este acum pusă în cârca unor persoane cu venituri şi aşa modeste. Aşa cum se demonstrează şi în documentele de fundamentare ale celor două proiecte legislative, impactul măsurilor va fi unul neglijabil, nepunând în pericol execuţia bugetară generală consolidată.

Pe de altă parte, pensionarii şi mamele în cauză ar beneficia de o mână de ajutor considerabilă, după ce au aflat că au de dat înapoi la stat sume uriașe. Tocmai aceste categorii care în orice stat modern sunt sprijinite într-o formă sau alta vor avea acum de suferit pentru că senatorii ACL au dorit să facă un joc politic ieftin şi să arate că ei sunt în opoziţie cu orice preț.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2014
Ara Brandiana
amnistie fiscala - furt din buzunarul cetateanului contribuabil
Sunteti de o nesimtire halucinanta sustinand ca pensionarii nu ar trebui sa restituie banii incasati pe nedrept. E suficient ca sunt exonerati de raspundere penala ....dar in oricare tara civilizata, se restituie banii incasati care nu ti se cuvineau de drept. Chiar si pentru banii gasiti pe strada exista lege care te obliga sa-i predai la politie pentru ca sunt bani necuvenit.
Nu vreti ca pensionarii sa-i restituie, f. bine, atunci imputati veniturile functionarilor vinovati cu sumele respective. De ce trebuie sa suporte si sa sufere contribuabulul cinstit de pe urma unor asemenea delicventi care si-au insusit sume necuvenite?
Cetatenii ar trebui sa deschida procese impotriva guvernului Ponta pentru discriminare prin acordarea unor favoruri ilegale unor cetateni in detrimentul altora.
Este ingrijorator ca unor specimene ca dumneata li se da dreptul sa -si afiseze asemenea idei bolnave , adevarati virusi sociologici, care infecteaza societatea.
Nu e de mirare ca politicienii sustinuti de asemenea virusi mediatici au adus Romania in metastaza.
26 aug, 2014
Medrea
banii incasati pe nedrept
banii incasati pe nedrept trebuiesc restituiti, indiferent din vina cui s-a facut acest abuz. celor care au profitat de acest lucru sa le para bine daca sunt exonerati de raspunderea penala. dar....banii inapoi, unde scrie ca trebuie sa suport eu, fetatean cinstit aceasta paguba?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ