Petre Daea l-a atacat dur pe șeful Consiliului Concurenței, în timpul ședinței de Guvern

| 22 noi, 14:31

Petre Daea, ministrul agriculturii, s-a lansat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, intr-un atac dur la adresa lui Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Acest conflict pleaca de la o explicatie pe care Chiritoiu a oferit-o, marti, in legatura cu motivele scumpirii oualor.

A spus ca unul dintre posibilele motive este cresterea deficitului bugetar, care duce la majorarea importurilor si pune presiune pe inflatie. Petre Daea spune ca este o explicatie pe care o catalogheaza "impotriva tarii". La randul sau, premierul Mihai Tudose a ironizat situatia: Au inceput sa circule caricaturi cu gaini care isi cumpara haine de blana. Trebuie precizat ca Bogdan Chiritoiu a fost pentru cateva secunde in sala de sedinta, insa a parasit-o inainte ca Daea sa faca declaratiile.



"Presedintele Consiliului Concurentei daca este aici, poate sa mai dea astazi o explicatie pe care as cataloga-o impotriva tarii. A spune ca ca sunt diferente ca urmare a deficitului bugetar, mi se prea mult. Dumnealui stie si ar fi bine sa dea explicatii Guvernului Romaniei, ca nu este paun printre gaini", a spus Daea.



"Fac apel sa se abtina de la explicatii din acestea superflu", a adaugat Daea. Acesta a mai acuzat ca din 15 noiembrie nu a primit nicio comunicare scrisa din partea Consiliului Concurentei, desi Bogdan Chiritoiu "imi tot spunea ca-mi cere documente si date".



Reamintim ca in urma cu o zi, Bogdan Chiritoiu a declarat ca"excesul de cerere din deficitul bugetar se duce in importuri, creste deficitul comercial. Deci daca am deficit bugetar acesta atrage importurile, ceea ce genereaza o scadere a cursului si genereaza inflatie. Intrucat mare parte din alimente sunt importate, iar leul scade fata de euro, acestea genereaza o crestere a preturilor. Sunt legi ale economiei".

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ