Petro Poroşenko l-a felicitat telefonic pe Klaus Iohannis. Ce invitaţie i-a lansat liderul ucrainean

| 25 noi, 2014

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a sunat pe Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale desfăşurate la 16 noiembrie în România, şi l-a invitat să efectueze o vizită în Ucraina, a anunţat, într-un comunicat emis luni seara, serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev, informează agenţia Unian.

Potrivit comunicatului, Poroşenko l-a felicitat pe Iohannis pentru victoria în alegerile prezidenţiale şi a mulţumit pe această cale României pentru susţinerea fermă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Şeful statului ucrainean şi-a exprimat speranţa în continuitatea construirii relaţiilor de bună vecinătate cu România şi a poziţiei ei de solidaritate cu Ucraina.

'România a fost prima ţară care a ratificat Acordul de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană, iar sprijinul pentru aspiraţiile noastre de integrare europeană este foarte important', a spus preşedintele Ucrainei.

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din România a mulţumit preşedintelui ucrainean pentru felicitări şi l-a asigurat de sprijinul României pentru Ucraina şi parcursul ei european, adaugă sursa citată.

Poroşenko l-a invitat pe Iohannis să efectueze o vizită în Ucraina, se mai menţionează în comunicatul preşedinţiei de la Kiev.

Andrei Pleşu, corifeul Dreptei, dă sfaturi Stângii. Marele păcat al aroganței Dreptei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ