Dosarul Lukoil, trimis în instanţă pentru acuzaţii de spălare de bani. Prejudiciu estimat la 1,8 mld. euro

| 03 aug, 17:17

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus, luni, trimiterea în judecată a SC Petrotel Lukoil Ploiești și a SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru spălare de bani, folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial al Ministerului Public, în același dosar au fost deferite justiției mai multe persoane din conducerea Petrotel Lukoil Ploiești, între care se află și cetățeni ruși.

Astfel, au fost trimiși în judecată directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești și membru în Consiliului de Administrație (CA) al societății, cetățeanul rus Andrey Bogdanov, acuzat de folosirea cu rea credință a capitalului societății și spălare de bani, precum și cetățenii ruși Alexey Voinstev, director general adjunct în cadrul societății de la Ploiești, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății, și Olga Kuzina, director general adjunct în cadrul Petrotel Lukoil Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, dar și Andrei Rață, cetățean moldovean, membru în CA al Petrotel Lukoil Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea cu rea credință a creditului societății, și spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul societății de la Ploiești, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, și Dorel Duțu, contabil șef în cadrul Petrotel Lukoil Ploiești, pentru complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

Citeşte şi: Conturile LUKOIL, sub sechestru. PREJUDICIU de peste 2 miliarde de euro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 20:15
Relu
Munca la domiciliu!
Cautam persoane dinamice, ambitioase si organizate, care vor un loc de munca part- time (un al doilea job sau venituri suplimentare) pentru promovare de brand cu perspective de evolutie finaciara nelimitata! Dorim sa lucram doar cu persoane serioase, instruibile, cu viziune, dornice sa castige bani in functie de munca depusa si de gradul de implicare. Avem nevoie de persoane serioase, înzestrate cu calm si rabdare, ce-si doresc sa ajunga oameni de succes! Se ofera instruire si indrumare gratuite prin email. Se accepta candidati din toata tara. Pentru mai multe detalii trimiteti textul info la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ