Piaţa tichetelor de vacanţă are în prezent o valoare de 1,3 milioane de euro

| 05 iul, 2013

Piaţa tichetelor de vacanţă are, în prezent, o valoare de 1,3 milioane de euro, a declarat vineri Jean Istasse, director general al companiei Sodexo Soluţii pentru Motivare.

,,Estimăm că piaţa tichetelor de vacanţă are în prezent o valoare de 1,3 milioane de euro şi că Sodexo este lider pe această piaţă cu o cotă de aproximativ 55%. Angajaţii încadraţi cu un contract de muncă pot beneficia de prima de vacanţă în tichete de vacanţă, în valoare totală de până la 4.800 de lei, pe parcursul unui an, valoarea maximă deductibilă stabilită prin lege. Analizele realizate de Sodexo arată că valoarea medie a primei de vacanţă acordată în tichete de vacanţă este de 1.000 de lei/angajat", a precizat Jean Istasse, potrivit Agerpres.

Piaţa tichetelor de vacanţă are patru mari competitori - Sodexo , Edenred, Cheque Dejeuner şi Ascendi.

"Grija pentru angajaţi reprezintă în alte ţări din Europa o normalitate, deoarece angajatorii au conştientizat faptul că angajaţii sunt cea mai preţioasă resursă. Angajaţii odihniţi sunt mai performanţi, lucru demonstrat de toate studiile realizate în domeniul sănătăţii şi protecţiei muncii, care arată legătura dintre lipsa odihnei şi a vacanţei cu incidenţa unor boli cauzate de stres. România a început să dezvolte politici de protecţie a angajaţilor, în special aduse pe piaţa locală de către marile companii. Din experienţa Sodexo, în domeniul beneficiilor pentru angajaţi, în timp, şi companiile mai mici încep să adopte şi să implementeze bunele practici ale companiilor mari, deoarece încep să conştientizeze importanţa performanţei angajaţilor pentru business, în întregul său', a spus Jean Istasse.

În topul regiunilor de unde provin cei mai mulţi salariaţi care primesc tichete de vacanţă se afla Regiunea Sud şi Regiunea Nord Vest.

"În România, din păcate, încă există mulţi angajaţi care nu folosesc concediul pentru a pleca undeva în vacanţă, iar tichetele au tocmai acest rol, vin să încurajeze petrecerea concediului în destinaţii locale de vacanţă', ne-a mai spus Jean Istasse.

Turismul urban a reprezentat principala opţiune a angajaţilor care au primit tichete de vacanţă, concentrând 23% din cerere în ultimele 12 luni, conform unui studiu al companiei Sodexo Soluţii pentru Motivare.

Pe locurile următoare în topul destinaţiilor se situează Valea Prahovei şi Braşov (21%), staţiunile balneare (19%), staţiunile de pe litoral (17%) şi Bucureşti (10%). Alte destinaţii turistice preferate de beneficiarii de tichete de vacanţă au fost mănăstirile, oraşul Sibiu, zonele Maramureş şi Delta Dunării.

Industria chimică şi metalurgică, distribuţia şi serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajaţi beneficiază de tichete de vacanţă, conform studiului Sodexo.

"Sodexo este o companie cu un specific deosebit: toate serviciile pe care le oferă prin cele trei divizii ale sale - Benefits & Rewards Services, On-site Services, Personal & Home Services - conduc la îmbunătăţirea vieţii persoanelor care le primesc. Iar dimensiunea la care Sodexo oferă servicii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii este impresionantă astăzi: 80 de ţări reprezentând peste 80% din populaţia globului, peste 34.000 de locaţii administrate şi peste 50 de milioane de clienţi şi consumatori care beneficiază zilnic de serviciile companiei în toate domeniile de activitate - afaceri, servicii publice, spitale, şcoli, zone izolate din întreaga lume', a mai spus Jean Istasse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iul, 2013
Pyf7rITy
PVSCj0lq
Ah!!! This map made me absolutely cngire as a health and physical education teacher- i saw/see way too many overweight, lazy kids and it's really sad. One thing is that it starts at home- and most of those kids who were overweight or obese had overweight and obese parents. And yes- the school lunches are awful and the kids who had theirs packed weren't much better. The next thing that is doing nothing to help these kids (at least in Pennsylvania and New Jersey that I can account for) is the major budget cuts by our governors. They've cut billions of dollars from the public school budget and have made the standards for standardized testing so ridiculous- these kids don't stand a chance. they have enormous amounts of time spent reading and writing IN A DESK all day long. The one elementary school i worked at made students stay in for recess and read a book the poor kids READ ALL DAY long! They didn't even have time to relax and go outside and play . ugh i could go on and on but this is all so frustrating! Most of the time classes like physical education and health are cut out just so they can fit in more math and reading. great post claire!
13 iul, 2013
GuEdeZ5HxM
jp3b4LXnPzE
Din pacate nu avem stoidan la cit de mare a fost cerinta de bilete .Nu inteleg de ce a fost darimata peluza satdionului dinspre FARTEC. Deasemenea nu inteleg cum de sa darimat satdionul Municipal de 25000 de locuri. Cinste conducerii orasului Brasov . Vin iar alegerile si o sa vedem stoidanul de Champion League in prezentarile din campanie http://tfauajqfi.com [url=http://khzemgti.com]khzemgti[/url] [link=http://nhbbkhcmmb.com]nhbbkhcmmb[/link]
09 iul, 2013
AxwoBzUuqzUX
8jxvm74rBuh
Ana Moldovanu:Conform legislaţiei een viaogre, salariul Dvs se stabileşte een dependenţă de rezultatele individuale.Drept limită minimă şi garanţie a statului serveşte cuantumul minim garantat al salariului een sectorul real, care eencepeend cu 1 mai curent este stabilit een mărime de 1300 lei, calculat pentru un program complet de lucru de 169 ore een medie pe lună (Hotăreerea Guvernului nr. 260 din 25.04.2012).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ