Piloţii de Formula 1 comemorează 20 de ani de la moartea lui Ayrton Senna

| 30 apr, 2014

Mai mulţi piloţi de Formula 1 în activitate, între care Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, au evocat în ultimele săptămâni modul în care percep cea de-a 20-a comemorare a morţii brazilianului Ayrton Senna, pe 1 mai 1994, la Imola.

Fernando Alonso (Spania), dublu campion mondial (2005, 2006), 32 de ani: 'Era o sursă de inspiraţie. Îmi amintesc de anumite curse despre care puteam avea informaţii de la televizor, pentru că în Spania nu aveam drepturile F1. Mergeam la şcoală, iar pe caietul meu îl aveam pe Ayrton, în camera mea, de asemenea, un mare poster cu Ayrton, chiar primele mele karturi erau în culorile McLaren a lui Ayrton, pentru că şi tatăl meu îl îndrăgea. Accidentul de la Imola a fost un moment foarte trist. Ştiu că acolo se va petrece ceva la a 20-a comemorare, voi fi prezent. Senna este referinţa pentru toţi piloţii, el a fost cel mai bun din generaţia sa. Ceea ce l-a făcut special a fost marea sa voinţă de a câştiga, iar cifrele vorbesc prin ele însele. S-a bătut mereu până la capăt, ceea ce i-a adus respectul tuturor colegilor şi statutul de legendă de astăzi'.

Kimi Raikkonen (Finlanda), campion mondial în 2007, 34 de ani: 'Moartea lui Senna a fost un moment incredibil de trist pentru lumea F1. Eram încă, pe atunci, la şcoală şi chiar dacă nu-mi aduc aminte multe lucruri despre el, pentru că eram prea tânăr, ziua aceea mi-a rămas gravată în memorie'.

Lewis Hamilton (Marea Britanie), campion mondial 2008, 29 ani: 'Vorbesc adesea de el. Când eram mic, aveam toate cărţile, toate casetele video, el era pilotul pe care îl admiram, chiar înainte de a începe să pilotez. El m-a incitat să devin pilot şi, evident, ziua în care a murit a fost foarte grea pentru mine, mi-a fost greu să-mi ascund emoţia în familie, a trebuit, aşadar, să plec într-un loc liniştit şi multe zile, nu m-am simţit prea bine, murise eroul meu. Era un pilot incredibil, un pilot de legendă. Încă se poate învăţa multe lucruri din maniera lui de a aborda cursele, cum pilota. Oricui i-ar plăcea să fie recunoscut că este capabil să piloteze ca el'.

Jenson Button (Marea Britanie), campion mondial 2009, 34 de ani: 'Aveam 14 ani, eram încă foarte tânăr, dar în acel weekend alergam în Italia, debutasem în karting, aşa că a fost un şoc enorm. În fapt, acea cursă de karting s-a terminat imediat ce am aflat ce s-a întâmplat la Imola. A fost o zi oribilă pentru toată lumea, dar câteodată este nevoie să se petreacă lucruri de genul acesta, o tragedie teribilă, pentru ca sportul să se schimbe, să progreseze. În materie de securitate, pentru noi, acest accident a avut un impact imens'.

Sebastian Vettel (Germania), cvadruplu campion mondial (2010-2013), 26 de ani: 'Îmi amintesc că mă uitam la televizor împreună cu tatăl meu şi, cum eram încă mic, nu puteam înţelege cu adevărat ce s-a întâmplat. Dar chiar şi după reacţia tatălui meu, care era un mare fan Senna, am priceput că era ceva foarte grav, o mare pierdere pentru F1. Mult mai târziu am reuşit să înţeleg ce pierdere enormă fusese, pentru că am început să lucrez cu oameni care îl cunoscuseră, care au lucrat cu el. Şi tocmai el l-a făcut pe tatăl meu să se intereseze de F1'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ