Piloţii Lufthansa anunţă grevă marţi pentru zborurile de cursă lungă

| 20 oct, 2014

Sindicatul piloţilor companiei aeriene germane Lufthansa a anunţat luni dimineaţă o nouă grevă pentru marţi ce vizează zborurile de cursă lungă, ce urmează celei programate luni după-amiază pentru legăturile interne şi zborurile pe distanţe medii, relatează AFP.

Acţiunea de marţi, cea de-a noua de acest tip de la sfârşitul lui august pe fondul conflictului legat de condiţiile de sfârşit de carieră, va dura toată ziua, între 04:00 GMT şi 21:59 GMT. Ea nu va afecta decât compania Lufthansa şi nu şi celelalte asociate ale grupului, precum Swiss şi Austrian Airlines.

Greva de luni va viza circa 2.150 de zboruri şi peste 200.000 de pasageri, dar Lufthansa, acordându-le drept de zbor altor piloţi - mai exact celor care deţin posturi manageriale -, intenţionează să asigure o treime din trafic, adică 700 de curse, pentru a transporta 'peste 70.000 de pasageri'. Compania a promis să publice până la jumătatea zilei un nou plan de zbor pentru marţi.

Disputa dintre Lufthansa şi piloţii săi se poartă în paralel cu un alt conflict social în Germania, cel dintre compania de căi ferate Deutsche Bahn şi conductorii săi de tren, ce a condus la un weekend întreg de grevă sâmbătă şi duminică, în contextul creşterii solicitărilor de transport pentru vacanţele de toamnă.

Tag-uri: grevă, Lufthansa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ