Plafonul şi dobânda maximă pentru programul Prima Casă 2016, ambele în scădere

| 05 dec, 12:10

Plafonul pentru programul 'Prima Casă' se suplimentează cu 200 de milioane de lei în acest an, iar de anul viitor va fi modificat, astfel că plafonul total de garanții va fi redus la 1,5 miliarde de lei. De asemenea, scade şi marja de dobândă, aplicată peste ROBOR: de la 2,5%, scade la 2%, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Pentru Prima Casă vom suplimenta cu 200 de milioane de lei plafonul pentru 2015, iar pentru anul viitor am decis o reducere a schemei la 1,5 miliarde de lei, și în condiții actualizate de cost, de rata dobânzii, adică ROBOR plus 2%", a explicat Anca Dragu.

În ceea ce privește impactul pe care Legea privind darea în plată l-ar putea avea asupra creditelor contractate prin acest program, reprezentanții Ministerului Finanțelor spun că va fi foarte mic, având în vedere că rata de neperformanță pe acest program este de doar 0,1% — 0,2%.

Celelalte condiții de creditare rămân neschimbate, inclusiv avansul de 5%, au mai spus oficialii din Finanțe.

În prezent, plafonul total de garanții acordate de stat în cadrul programului este de 2,6 miliarde de lei, la care se vor adăuga cele 200 de milioane anunțate pentru acest an.

Citeşte şi: Proiect Buget 2016. Cine primeşte mai mulţi bani, de unde se taie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 ian, 08:51
IdergeMen
ivermectin stromectol human
what is stromectol used for Today, even though the opinion of that B6 supplements topical or systemic may be used to treat the baldness, this can theoretically reduce the estrogenic effects on the scalp, hence may not be effective in the management of ETIHL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ