Plajele litoralului românesc vor fi refăcute prin înnisipare artificială începând din toamnă

| 24 iul, 2014

Lărgirea plajelor de pe litoralul românesc prin înnisipare artificială, proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de 145 de milioane de euro, începe în această toamnă.

Cinci loturi de plajă vor fi mai largi şi vor avea diguri noi. În toamna acestui an se va trece la înnisiparea artificială a plajelor Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord. Termenul de finalizare a proiectului este 2015.

Proiectul de protecţie şi reabilitare a litoralului românesc este implementat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea (ABADL).

Contractele cu firmele care se vor ocupa de realizarea digurilor şi de lărgirea plajelor au fost semnate încă vara anului trecut. După studii batimetrice, topografice şi geotehnice, s-a trecut la organizarea lucrărilor de şantier pentru loturile Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru şi Tomis Sud.

Citeşte mai mult pe economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ